domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Fundació Bancaixa ha enderrocat l’antic alberg de Càritas de Vila-real a petició de l’Ajuntament

Enderroquen l’antiga nau de Càritas de Vila-real per a garantir la seguretat de l’entorn i el compliment de la disciplina urbanística.

L’antic alberg de Càritas ha sigut enderrocat, l’actuació es produeix després que la Regidoria de Territori de Vila-real obrira un expedient disciplinari a la Fundació Bancaixa, propietària de la nau industrial, amb l’objectiu de garantir la seguretat de l’entorn, així com de treballadors i usuaris, davant una situació de “perillositat i ruïna”.
El regidor de l’àrea, Emilio M. Obiol, ha explicat que l’entitat, després de rebre les instruccions pertinents, ha procedit a l’enderrocament de les instal·lacions, amb un total de 4.376 metres quadrats, on es trobaven, a més de l’alberg, el magatzem i les oficines de l’ens, que presentaven “greus problemes estructurals, a causa de l’aluminosi”.
L’edil destaca la puntualitat de la propietària a l’hora de fer front al requeriment, ja que “se li va sol·licitar aquest estiu i tenia fins a finals d’enguany per a la seua execució i aquest mes de novembre ja té finalitzats els treballs”.
Una intervenció el cost de la qual ascendeix a uns 26.000 euros, abonats per la fundació propietària, i que ve motivada per la gravetat de la situació, per la qual cosa “l’Ajuntament ha intervingut, igual que ha fet en molts altres casos similars, per a abordar i garantir el sanejament de velles naus industrials i edificis en estat de ruïna, com ja va ocórrer en el passat amb les fàbriques Fritta i Azuvi, juntament amb altres magatzems en la mateixa zona d’influència, així com a la carretera d’Onda”.
Una altra ordre pendent d’execució és l’enderrocament de quatre cases en estat de ruïna situades en el carrer Vicente Sanchiz, de la qual es farà càrrec el Banc Castella-la Manxa, actual propietari, després que en l’últim episodi de pluges de l’hivern, el passat mes de gener, es desprengueren part del sostre i les volades de dos d’aquests immobles, sense causar danys personals. Una intervenció amb un cost per a l’entitat bancària de 35.000 euros, que deixarà un solar de 643 metres de superfície.

Últimas noticias

Contenido relacionado