La Fundació de l’Hospital General reconeix el treball dels investigadors en el camp de la salut

Jana Herrmannova, Sonia Cervantes i Vega Iranzo són les investigadores principals dels tres projectes guanyadors dels premis de la Fundació.

La Fundació d’Investigació de l’Hospital General Universitari de València (FIHGUV) ha celebrat aquest dimecres l’acte de lliurament dels seus premis anuals de promoció a la investigació. En total, han sigut 7 els projectes guanyadors, que han rebut, en conjunt, una inversió de més de 100.000 euros.

Enguany s’han presentat un total de 22 projectes d’investigació que han sigut valorats de manera anònima per la Comissió Avaluadora dels premis conformat per professionals de diferents àrees i especialitats. Així mateix, els treballs seran avaluats per la Comissió d’Investigació Clínica i el Comitè Ètic d’Investigació Clínica del Consorci Hospital General de València.

La diputada de Benestar Social i presidenta del patronat de la Fundació, Mercedes Berenguer, ha destacat la importància de la investigació i la innovació tant en medicina com en infermeria, “ja que gràcies al treball i l’esforç dels professionals que dediquen el seu temps i coneixements al desenvolupament de projectes innovadors, augmenta la qualitat de vida de les persones i de la societat en general “.

Jana Herrmannova, Sonia Cervantes i Vega Iranzo són les investigadores principals dels tres projectes que han guanyat els premis de la Fundació d’Investigació HGV 2017. D’altra banda, Eva María Martínez, Mª Ángeles Celda, Begoña Fuster i Jelena Vucetic són les quatre investigadores principals guardonades pels premis Dr. López-Trigo que també finança anualment la Fundació d’Investigació de l’Hospital General Universitari de València.

Els premis han sigut lliurats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, el director gerent de l’Hospital General, Enrique Ortega, el director d’Investigació i docència de l’hospital, José Vicente Bagán, i la gerent de la FIHGUV, Raquel Gálvez.

“L’objectiu d’aquestes ajudes és fomentar la recerca biomèdica de qualitat mitjançant el finançament directe de Projectes d’Investigació de caràcter bàsic, clínic, epidemiològic, de salut pública i de recerca en serveis de salut”, ha afirmat per la seua banda Raquel Gálvez, gerent de la Fundació, qui ha destacat que es valoren especialment aquells projectes que tinguen un “enfocament translacional”.

CatalanSpanish