22 C
Valencia

El jutge cita de nou a declarar a Fuset per documentació de la Junta Central Fallera

El jutge que investiga presumpte fraccionament de contractes municipals cita de nou Fuset per documentació de JCF.

- Publicitat -AVL

El Jutjat d’Instrucció número 2 de València, que investiga presumpte fraccionament de contractes municipals, ha citat de nou a declarar el regidor de Cultura Festiva i portaveu de Compromís en el consistori, Pere Fuset, amb relació a una nova documentació sobre Junta Central Fallera (JCF).

Fuset ja va haver de declarar en esta causa, oberta fa més d’un any després d’una denúncia de Luis Salom, assessor del grup municipal ‘popular’ en l’Ajuntament de València, en relació amb suposades irregularitats en contractacions relacionades amb l’organització d’Expojove i altres esdeveniments d’esta Regidoria.

En eixe moment, l’edil va defendre en el jutjat que “tot es va ajustar a la legalitat” i va afirmar, de fet, que eixos contractes investigats no van tindre “objeccions” per part del secretari del consistori ni per cap altra instància.

Recentment Salom ha ampliat la seua denúncia en el jutjat i ha exposat noves irregularitats relacionades amb fraccionament de contractes de Fuset i la Junta Central Fallera, amb el que el jutjat ha acordat que l’edil acudisca al jutjat a declarar sobre este tema. Ho farà el 28 de febrer a les 10 hores.

Este no és l’únic front judicial que té obert Fuset, ja que pròximament haurà d’asseure’s en el banc dels acusats per l’accident mortal d’un treballador durant la instal·lació de les graderies per als concerts de Vivers del 2017. En esta causa Fiscalia no li acusa, però sí la família del difunt.

Paral·lelament, el ministeri públic sí ha demanat que s’òbriga una investigació contra l’edil per un presumpte delicte de prevaricació per concedir l’explotació de servicis d’hoteleria a canvi del muntatge de les graderies dels concerts de Vivers. Esta reclamació sorgeix arran de la causa de la defunció, però es tramitaria de manera independent.

El nou procediment contra Fuset se cenyiria a un delicte de prevaricació amb relació a la presumpta concessió comercial que va fer l’edil en els concerts de Vivers del 2017, de tres taulells de bar i cinc llocs de menjar, a canvi del muntatge de la graderia. Segons estima el ministeri públic, esta decisió va poder anar en contra de la Llei de Contractes del Sector Públic.

Esta petició es remetrà al Deganat de Jutjats, des d’on es repartirà a un òrgan judicial i s’adoptaran les diligències que s’estimen oportunes.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,766FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià