domingo, 16 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Fuset farà una consulta sobre la festa als fallers

“Les falles 2017 han sigut les més multitudinàries i tot i que la ciutat ha duplicat la seua població durant estos dies, s’han celebrat satisfactòriament, sense cap incident”, ha assegurat el regidor  Pere Fuset que ha fet un balanç “altament positiu” d’estes festes. Per això, ha felicitat la ciutadania i tots els servicis municipals, als que també ha agraït el seu treball, amb menció especial als que depenen de la regidoria de neteja, de mobilitat sostenible i de protecció ciutadana.

Pere Fuset ha recordat que tan el gran número d’actes programats des de Junta Central Fallera o l’Ajuntament com els realitzats per les comissions falleres “han transcorregut de manera adequada”, amb una afluència massiva de visitants i mitjans de comunicació, estatals i internacionals, “fruit del calendari, l’oratge i, també, de l’impuls que per a la festa ha tingut la declaració de Patrimoni de la Humanitat”.

 D’esta manera el regidor ha parlat “de la nova realitat de les Falles”, que ara, més que mai, son una festa del món. “I la nostra intenció és que no només siga una festa del món sinó que siga la millor festa del món, que és el que sentim els que portem la festa dins des de sempre i ara volem que això ho pensen i ho senten també els que ens visiten des de tot arreu”. “Amb eixe objectiu -ha continuat- a l’equip de govern municipal treballem per a millorar al màxim les falles, que aspiren a l’excel·lència i, en eixa linea, enguany ja hem introduit novetats de las que estem satisfets”.

Pere Fuset ha recordat que enguany el Ban de Falles, “que han complit la immensa majoria de les comissions”, ha sigut més concret i ha contemplat més escenaris. Així, ha establit la reducció de dies de carpes al carrer i l’ubicació dels mercadets a un costat del carrer per a millorar la mobilitat del visitant, també ha garantit la salubritat de la venda d’alimets amb les “food trucks”. El regidor també ha evocat altres elements particulars que s’han viscut estes Falles, com la plantà al tomb de la falla municipal,“que es va realitzar en temps i forma i sense incidents, i va suposar un exercici col·lectiu i de germanor que al nostre entendre trasllada molt encertadament l’esperit del que són les Falles: esforç i treball col·lectiu del poble i que a més va ser un espectacle únic especialment perquè es tractava de la falla municipal més alta de la historia”.

Un altra de les novetats d’enguany ha sigut la passarel·la per a facilitar la circulació durant l’ofrena d’un costat a l’altre del recorregut, “projecte pilot que ha funcionat molt bé i que l’any que bé podem ampliar” . “Amb esta infraestructura efímera el temps d’espera màxim de les cues ha sigut de 10 minuts i s’han evitat les habituals situacions de tensió entre els vianants i la policia local, amés s’ha facilitat enormement el treball d’estos últims, i l’Ofrena ha circulat a bon ritme els dos dies”.

Per altra  banda, el regidor ha argumentat “l’alta qualitat dels espectacles pirotècnics que hem tingut estes Falles, tant pel que respecta a mascletaes com pel que respecta a Castells, que s’ha degut, en part,  al treball realitzat per l’Ajuntament per a dignificar la industria i els professionals de la pirotècnia valenciana, amb augments substancials dels preus pagats pels espectacles que enguany ens han generat un retorn espectacular en forma de mascletaes i castells amb molta potència i molt d’art”.

En general, el regidor ha parlat de les Falles “com a motor social, cultural i econòmic” i, per això, ha demanat més implicació dels agents no estrictament fallers que, enguany, ja han participat a l’hora de elaborar el Decàleg de convivència, o a les reunions entre fallers i associacions de veïns al barri de Russafa, que proper any també es celebrarà a altres barris. També ha agrait la colaboració d’altres entitats com la Universitat de València, amb el seu projecte de fer ninots amb la palla de l’arròs, i d’aquelles que s’involucren en el Pla Estratègic de les Falles i que contempla tots els sectors i negocis que viuen al voltant d’esta festa.

“L’objectiu de l’equip de govern és que València siga coneguda com la ciutat de les falles, una festa que visquem amb el cor però hem de gestionar amb el cap”, ha conclós el regidor.

Últimas noticias

Contenido relacionado