domingo, 21 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Fuset suspén l’enquesta fallera després del rebuig general per la seua politització

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va suspendre ahir l’elaboració de la polèmica enquesta realitzada als fallers després de les crítiques rebudes per la politització amb preguntes referides a les seues preferències ideològiques i religioses, entre altres. Encara que es va anunciar que s’anava a fer un mostreig de 1.100 entrevistes.

Va confirmar que se suspenia la recollida de dades i el director tècnic de l’empresa, Adolfo López, va reconéixer que s’havia decidit finalitzar les entrevistes perquè la polèmica no afectara les noves respostes arreplegades.

“L’estudi sociològic pretén fer una radiografia del món faller per saber com són, què pensen i què volen els fallers. I si volem que les Falles siguen allò que els fallers volen, hem de preguntar-los”, ha afirmat Fuset. “I per això s’han fet prop d’un miler d’enquestes que volen donar veu a les bases del món faller perquè diguen quins són els canvis que els agradaria, quins aspectes són els que més els agraden de la festa i poder demostrar que les Falles són una festa plural en què gent de molt diversa ideologia, de molt diversa condició econòmica i acadèmica conviuen i la fan possible als casals”.

Ha insistit el regidor de Cultura Festiva en l’objectiu de “tenir un perfil sociològic. El que s’està fent és un estudi sociològic a càrrec d’una empresa professional del sector, que es complementarà amb un estudi sobre l’impacte econòmic de la festa de les Falles, un altre sobre el seu impacte ambiental i també un estudi d’impacte turístic, que són alguns dels factors més importants de les Falles que estem obligats a estudiar, a través de treballs científics que valoren el patrimoni faller, especialment ara que les Falles són Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.

[pdf-embedder url=”http://actualitatvalenciana.com/wp-content/uploads/2017/06/Definitivo-Valenciano-Cuestionario-sociologico-fallero-15-5-17-2-2.pdf” title=”Definitivo Valenciano Cuestionario sociologico fallero (15-5-17) 2-2″]

Últimas noticias

Contenido relacionado