Fustea la millor iniciativa del segon Activa Àgora

En aquesta segona edició han participat 10 projectes empresarials

673

El Ajuntament d’Alcoi ha engegat en el segon semestre de l’any la II Edició del Programa Activa Àgora, en col·laboració amb el CEEI. La iniciativa ha tingut com a finalitat recolzar als emprenedors portadors d’una idea de negoci i a les empreses de recent creació, mitjançant un programa que ha inclòs sessions de formació, tutories individuals, reunions de treball grupales, networking, experiències empresarials i docents externs, així com la instal·lació dels projectes en l’espai Agora Coworking.

Àgora Actualitat Valenciana
Ayto Alcoi

Segons Manolo Gomicia, regidor d’empresa, Formació i Innovació, “el projecte s’ha convertit en un catalitzador de noves iniciatives empresarials, que agrupa tot allò que necessita saber i treballar un emprenedor per a llançar-se amb les majors garanties d’èxit. A més, posem a la seua disposició l’espai Àgora Coworking, on poden instal·lar-se per a desenvolupar el seu projecte durant el programa. En aquesta segona edició hem aconseguit dinamitzar de nou 10 projectes, dels quals 2 ja estan funcionant com a empresa i la resta es troben en un estat avançat de desenvolupament”.

Àgora Actualitat Valenciana
Ayto Alcoi

El programa Activa Àgora va finalitzar ahir amb una sessió de mentoring amb els emprenedors i amb la presentació dels projectes empresarials participants en aquesta segona edició. Per a açò es va constituir una comissió formada per Àlex Martínes (Ajuntament d’Alcoi), Jesús Casanova (Director CEEI Alcoi-València) i Javier Expósito (JOVEMPA Alcoià, Comtat i Foia), sent els projectes presentats Fustea; Pobles que deixen marca; Commusiké; Tot en ordre; One musician, one startup; Arquitecturizar; Arcana i ColoIOT.

Àgora Actualitat Valenciana
Ayto Alcoi

El Premi al Millor Projecte Activa Àgora ha sigut per a «Fustea» de l’emprenedora Carmen Diago. Es tracta d’una startup dedicada al disseny, execució i instal·lació d’estructures de fusta per al sector de la construcció. Aquesta enginyeria té com a finalitat donar resposta a les necessitats de l’edificació amb fusta i per a açò cerquen la solució adequada a cada projecte, basant-se en criteris de sostenibilitat, qualitat i economia.

Per a Jesús Casanova, Director General CEEI Alcoi-València, “el programa ha tingut un atractiu que ha anat més enllà d’Alcoi, doncs han participat iniciatives dels municipis d’Ibi, Agres i Benilloba. Açò manifesta el potencial que tenim en aquestes comarques per la posada en marxa de noves empreses innovadores que dinamitzen i diversifiquen el nostre territori”. En aquest mateix sentit, Javier Expósito de JOVEMPA Alcoià, Comtat i Foia ha destacat que “cada vegada som més els joves que apostem i ens arrisquem a engegar les nostres empreses, amb l’objectiu de crear riquesa i ocupació en el nostre territori. Som un col·lectiu cada vegada més dinàmic”.