La FVMP proposa a l’alcaldessa d’Onda per a defensar els interessos dels municipis valencians

Ballester representarà als municipis valencians en la comissió del Fons de Cooperació Municipal.

PublicitatAVL

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha sigut designada com a representant dels municipis valencians en la comissió de seguiment del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana. La primera edil, a proposta del grup popular de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, s’ha estrenat en el seu càrrec este matí en la reunió celebrada en el Palau de la Generalitat.

Així, Ballester s’ha compromés a “treballar pels interessos dels pobles i ciutats, vetlar perquè s’executen les inversions promeses i, sobretot, estar molt pendents que el Consell i les diputacions esmenen els seus deutes amb els municipis. Estos deutes hipotequen la capacitat financera de molts ajuntaments, per la qual cosa el pagament de les inversions del Fons de Cooperació hauria de ser la seua màxima prioritat”.

PublicitatRovira  

Deute amb Onda

D’altra banda, el deute total de la Generalitat Valenciana amb Onda continua augmentant i ja ascendeix a 1.857.850 euros en concepte d’impagaments d’obres i serveis ja executats. En concret, els pagaments pendents corresponen a les partides de serveis socials, sanitat, Fons de Cooperació Municipal, obres en col·legis, actuacions de millora dels polígons industrials i al pagament dels programes d’ocupació.

Hui dia, Generalitat deu 415.365 euros en serveis socials; 10.040 en sanitat; 212.816 en el Fons de Cooperació Municipal; 234.290,11 en educació; 464.470 en programes d’ocupació; 270.128 en Ajudes a l’habitatges del centre històric; i 240.000 en obres de millora dels polígons industrials.