15.8 C
Valencia

La FVMP celebra la Tercera Edició del Fòrum de Municipi d’Interior a Agres

A Agres es tractarà, entre altres temes, la importància del paper de la dona a l'àmbit rural i es comptarà amb la presència de diversos representants del govern de la Generalitat Valenciana per a afovorir la seua tasca amb els municipis d'Interior.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El municipi d’Agres (el Comtat) acollirà la tercera edició del Fòrum de Municipis d’Interior organitzat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i en el que participen diferents alcaldesses i alcaldes de arreu de les comarques valencianes i que representen, al mateix temps, les diferents sensibilitats polítiques del municipalisme valencià.

Aquesta nova edició continua el camí marcat a les anteriors edicions a Cinctorres (els Ports) i Cofrentes (Valle de Ayora). L’objectiu de les jornades és posar en valor les prioritats de treballa dins de tots els sectors socials i econòmics per avançar en una estratègia efectiva, buscant la col·laboració dels responsables del Govern de la Generalitat Valenciana en les diferents matèries. Un del eixos de treball més intensos passa per fer un gran esforç en la lluita contra la despoblació a les zones rurals. Una lluita que passa per la coordinació i la inversió directa en eines i recursos imprescindibles per millorar la qualitat de vida en aquests municipis.

Aquesta tercera edició començarà divendres 9 de novembre amb la inauguració per part del Secretari Autonòmic de Turisme de la Generalitat Valenciana, Francesc Colomer, junt al president de la FVMP, Rubén Alfaro, el Director General d’Administració Local Antoni Such i l’alcalde d’Agres, Josep Manel Francés. Durant la primera jornada es farà un balanç de la situació de la despoblació a nivell espanyol i en concret del cas valencià amb la directora general de coordinació territorial de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Judit Flores, i el secretari general de la FVMP, Vicent Gil. Més endavant, es celebraran dos tallers. Per un costat, un dedicat a la importància de la dona en en el socioeconòmic amb la participació de Regina Campos de FADEMUS i un altre sobre la situació d’AVANT amb la intervenció d’Antoni Such.

La segona jornada tindrà lloc la taula on representants de la Generalitat Valenciana parlaran de les polítiques del govern valencià. La taula, coordinada per Eva Sanchis, vicesecretària general de la FVMP i alcaldessa de Godella, comptarà amb la presència del subirector d’emergències, Jorge Suárez, el director general de  Vivenda, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rafael Briet i la directora general de Serveis Socials, Mercé Martínez. Finalment, es presentarà l’anomenada “Declaració d’Agres” per part de Vicent Gil i Carina Primo, presidenta del Fòrum de Municipis d’Interior, on s’assenyalaran les conclusions de les jornades i es realitzarà la cloenda amb la intervenció de Ruben Alfaro, Josep Gisbert, director d’Estrategia Territorial Turística, i Esteban Vallejo, director territorial de presidència a Alacant.

- Publicitat -

Un fòrum participatiu

Durant totes les activitats programades a les jornades, les alcaldesses i alcaldes exposaran les seues necessitats i demandes així com els seus punts de vista al voltant de les polítiques a coordinar i implementar arreu del territori per rendibilitzar encara més els esforços diaris per aconseguir més recursos i millors eines que afavoreixin la seva gestió local.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià