15.7 C
Valencia

Sanitat confina el col·legi Galileo Galilei on s’ha originat el brot

Barceló "El de la UPV és el brot més gran detectat en la Comunitat Valenciana"

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El 30 de setembre Sanitat ja va conèixer els primers brots i altres que se van sumar el dia 1 d’octubre. A partir d’eixe moment se va determinar un cribat important per a detectar l’evolució amb 712 mostres, de les quals 397 estan diagnosticades de les quals 120 han donat positiu.

La Universitat Politècnica va decidir passar a la docència on-line per tal de protegir als alumnats i professors. Durant el matí s’ha mantingut una reunió amb tots els rectors d’universitats valencianes i se posarà en marxa un protocol per al control del coronavirus en universitats i col·legis majors.

Barceló ha reconegut que “hi ha més universitats implicades” de fet es tracta de la majoria d’universitats públiques i privades de València encara que en menor incidència que els brots de la Universitat Politècnica de València i el de la Universitat de València. No obstant això no es traslladaran els resultats vinculats a altres universitats fins que estiguin tots els resultats.

  • La Conselleria ha adoptat després de la reunió fer un confinament voluntari del col·legi Galileo Galilei. Este confinament entrarà en vigor el moment se publique la resol·lució i serà de 8 dies naturals després de la seua publicació. Este confinament ha de ser confirmat pel TSJCV.
  • Se suspenen les pràctiques dels estudiants de Ciències de la Salut de totes les universitats públiques i privades de la província de València entre el 6 i el 16 d’octubre.

Dades de hui

Entretant s’han donat 1105 altes (107 en Castelló, 471 en Alacant i 526 en València més 1 no assignada. Hi ha 529 casos positivo: 41 en Castellón 197 en Alicante y 291 en València.

- Publicitat -

Hi ha 424 persones ingressades i en la UCI hi ha 60 persones: en Castelló hi ha 62 persones, 5 en la UCI; en Alacant hi han 133 persones que les quals 33 estan en la UCI; en València són 229 les persones ingressades i 22 estan a la UCI. Des del divendres han mort 5 persones.

Situació a les residències

Hi ha casos positivos en 42 residències: 36 són residències de majors (2 en Castelló, 24 en València i 10 en Alacant). També hi ha casos positius en 3 centres de menors: 1 en Alacant i 2 en València; també hi ha 2 centres de diversitat funcional amb positius en València i 1 en Alacant.

- Publicitat -

26 residents i 8 treballadors han donat positiu. Hi ha 7 residències baix vigilància (1 en Castelló, 1 en Alacant i 5 a València).

Brots a la Comunitat Valenciana

El 90% dels brots són de xicoteta dimensió (3-5 casos), en el cas de residències se valora com a brot quan només hi ha un cas per a incentivar el seguiment.

El 22,8% dels brots estan a Castelló,el 26,2% a Alacant el 51% estan a València. El 98,6% són autòctons i l’1,4% són de persones d’altres comunitat autònomes. El 67% és d’origen social i el 18,6% són d’origen laboral i la resta són altres ámbits.

Pel que fa a les edats el 31,7% són persones entre 15 i 34, el 44,4% els que estan entre 35 i 64 anys. L’incidència als últims 7 dies és de 42,13 casos per 100.000 habitants i els últims 14 dies es de 103,884 metnre la mitjana d’Espanya és de 110 als últims 7 dies i 269 els últims 14 dies. Se tracta de la taxa d’incidència més baixa de tot el país, però “açò no vol dir res” ha assenyalat Barceló, que agraeix l’esforç i demana no confiar-se ja que les situacions “són canviants”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,321FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Malestar en les xarxes socials per un vídeo que insinua l’afinitat política dels estudiants candidats a les eleccions de l’UJI

La publicació és d'un nou grup d'estudiants "independents" que baix les sigles PEI-CiT denúncia les "propostes populistes" d'altres candidatures que apunten a millorar aspectes, com la baixada les taxes universitàries, sobre les que "no tenen competència".

Sanitat registra 1.815 nous casos de coronavirus i 1.647 altes en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 207 a Castelló; 540 a Alacant i 1.068 a la província de València.

Segueix avant la denúncia presentada contra el contractista Enrique Ortiz per sobrecostos en les obres del teatre Calderón

L'Audiència Provincial admet el recurs de l'Ajuntament contra l'arxivament de la causa pels sobrecostos en les obres del Calderón

Benicarló regularà la utilització agrícola de fangs procedents de la depuració d’aigües residuals

La modificació de l'Ordenança també inclou la regulació de les explotacions apícoles, que, d'acord amb la normativa autonòmica, han de comptar amb l'autorització pertinent.

L’UJI commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Universitat Jaume I de Castelló ha commemorat el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb diverses activitats per a conscienciar la comunitat universitària sobre aquesta epidèmia que encara constitueix un problema de salut pública a escala mundial.
- Advertisement -

: Valencià