Gandia acull el III Simposi Internacional de ‘Focs Festius a la Mediterrània’

  • La trobada se celebrarà del 13 al 15 d’abril i reunirà especialistes en la matèria procedents de tot el país.

El regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz, i el tècnic del departament, Eudald González, han presentat aquest matí en roda de premsa les activitats que es desenvoluparan a la nostra ciutat del 13 al 15 d’abril amb motiu del III Simposi Internacional de Festes de Foc.

Una iniciativa que segons ha explicat Joan Muñoz suposarà el punt final a la celebració de la Capitalitat Cultural de Gandia encara que amb posterioritat se celebrarà algun acte més relacionat amb aquesta. El regidor ha explicat que dins de les activitats del simposi hi haurà dues activitats obertes al públic i que no requereixen inscripció prèvia.
La primera d’elles tindrà lloc a la plaça del Prado a partir de les 21.30 hores el 13 d’abril i consistirà en una mostra dels personatges típics que s’exhibeixen les festes de foc a l’estil d’uns correfocs, on participaran vuit companyies procedents de la Comunitat Valenciana. En acabar l’espectacle es procedirà al tir d’un castell de focs artificials barroc, tal com es realitzava abans del Concili de Trento.

Ja el dissabte a partir de les 22.30 hores, serà el torn del concert a Kepa Junkera titulat “Fok” al jardí de la Casa de la Marquesa i que suposarà el tancament de la Capitalitat Cultural. Un acte que comptarà amb la presència entre altres autoritats del Conseller de Cultura i on Gandia cedirà el testimoni a Sagunt i Potries com pròximes capitals culturals.

Per la seua banda, Eudald González, ha explicat que aquest any el Simposi se celebra a la nostra ciutat, ja que es tracta d’una iniciativa itinerant que pretén recórrer tot el país per fer valdre aquest tipus de festes. Sobre la temàtica d’aquest any, González ha explicat que s’ha considerat i volgut fer valdre la pirotècnia. “La temàtica, ha generat molt d’interés entre organitzadors de festes, falles, correfocs i altres. Comptarem amb 22 ponents vinguts de tots els punts d’Espanya i esperem una assistència al simposi de més de 60 persones. Les inscripcions estan encara obertes amb el que esperem més participants i esperem comptar amb una bona representació de l’àmbit de les falles de la ciutat”.

Un dels aspectes que ha destacat el tècnic municipal i que s’abordarà durant el simposi, és l’aplicació de les noves normatives i com afecten aquestes a les festes que tenen els espectacles pirotècnics com a peça fonamental.