Gandia posa a disposició de les famílies afectades per l’incendi 16 habitatges del parc públic i 18 pisos privats

Diana Morant: “Està sent veritablement difícil per als veïns veure com han quedat les seues cases i el paisatge, però vull que sàpien que no solament tenen a tota Gandia del seu costat, sinó també a moltes ciutats veïnes que ens han brindat el seu suport. Tots compartim els seus sentiments. El nostre cor està amb ells”

Gandia families incendi
Actualitat Valenciana

L’Ajuntament de Gandia posarà a la disposició de les famílies que han perdut la seua primera llar un total de 16 habitatges del parc públic. Amb esta mesura, sumada a la cessió de 18 habitatges privats i apartaments de la residència Visoren, s’espera cobrir la demanda imminent de reallotjaments per a acabar amb els desallotjaments provisionals.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, que a més ha explicat que en Junta de Govern s’ha aprovat un acord sobre la base de l’ordenança municipal d’habitatge, a través del qual s’assignarà de manera directa estos pisos a aquells ciutadans que necessiten reallotjament.

Fins a 30 famílies la primera llar de les quals es troba en l’àrea afectada pel foc (MontesolMontepino i Els Cims), podran accedir a aquests habitatges oferits.

Visites controlades a les cases afectades
Els veïns que van ser evacuats de MontesolMontepino i Las Cumbres, poden visitar els seus habitatges des de les 16.00 hores, després de l’obertura de la CV-675 entre Gandia i Barx de manera controlada i vigilada per Policia i Guàrdia Civil, però no podran tornar als seus habitatges, ja que el subministrament de llum i aigua no es podrà restablir fins la setmana vinent.

Estos residents, ahir i hui al matí, han estat visitant les seues cases, de manera excepcional i controlada, per a conéixer el seu estat, agafar estris com a medicaments o roba, o alimentar als animals, després que l’Ajuntament de Gandia impulsara una operativa amb l’autorització del Punt de Comandament Avançat del Cecopal (Centre de Cooperació Operatiu d’Emergències Locals), i la col·laboració de la Creu Roja i Policia Local, per a atendre la demanda.

L’alcaldessa va agrair a tots els que estan participant en aquesta acció i va enumerar l’operativa.

L’alcaldessa ha apuntat que els tres punts d’informació es mantenen (Casa de la Marquesa, Espai Baladre i rotonda de Marxuquera), així com l’oficina de l’ajuntament, i no es desmantellaran mentre siga necessari.

Finalment, Diana Morant va llançar un missatge d’ànim i força per a les famílies afectades. “Està sent veritablement difícil per als veïns veure com han quedat les seues cases i el paisatge, però vull que sàpien que no solament tenen a tota la ciutat de Gandia del seu costat, sinó també a moltes ciutats veïnes que ens han brindat el seu suport. Tots compartim els seus sentiments. El nostre cor està amb ells. Són la nostra prioritat”.

Publicitat