CSIF alerta de l’arrossegament de restes de coberta amb amiant en l’IES Tirant lo Blanc de Gandia

El sindicat ha traslladat a taula sectorial el risc per a docents i alumnat i constreny a retirar la coberta de fibrociment.

Publicitat

El sindicat CSIF ha traslladat a la taula sectorial d’Educació el risc que pateixen alumnat i docents de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia a causa de la caiguda de restes de la coberta de fibrociment, que conté amiant, en l’espai de tallers de pràctiques on els estudiants realitzen exercicis de soldadura. La central sindical ha urgit a Conselleria a retirar la coberta de fibrociment.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que “les últimes pluges van provocar diverses filtracions i goteres en l’edifici, que han causat el despreniment de restes de la coberta”. Esta situació ha generat alarma en la comunitat educativa a causa de l’amiant que conté la coberta de fibrociment i a la perillositat que comporta que estes restes, com a filaments i residus, es troben en el sòl i en diverses zones de tallers.

PublicitatRovira  

La central sindical ha reclamat, en la taula sectorial celebrada hui, en Conselleria d’Educació un informe de les actuacions realitzades fins hui per l’Administració i una avaluació concreta del risc que existeix de continuar treballant en el taller. De corroborar aqueix perill, CSIF insta a adoptar mesures urgents a Conselleria per a evitar efectes nocius en la comunitat educativa.

El sindicat ha exigit igualment “una programació real de la retirada de la coberta de fibrociment”. La central sindical adverteix que “eixa retirada forma part del Pla Edificant, que, com en altres centres, està patint retards en la seua aplicació, amb el consegüent risc que ocórreguen situacions com la de l’IES Tirant lo Blanc”.

CSIF ja ha vingut denunciant anterioritat la deterioració, en general, dels centres educatius locals, que es plasma en instal·lacions obsoletes, mobiliari defectuós o falta de recursos tecnològics, a més de, com ocorre en el cas d’este institut, en el manteniment d’infraestructures desfasades i que poden resultar nocives per a alumnat i professorat, com la citada coberta.

PublicitatJuega Limpio Orihuela