3.2 C
Valencia

Gandia amplia les clàusules socials i mediambientals de Contractació

S'incorporen les polítiques en matèria social, d'innovació i desenvolupament i de promoció de les PIMES en els plecs de les licitacions

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El regidor delegat d’Administració i Modernització de Gandia, José Manuel Prieto ha comparegut este matí en roda de premsa per informar que la Junta de Govern celebrada hui ha aprovat la Instrucció que amplia les clàusules socials i mediambientals de Contractació de l’Ajuntament de Gandia i estableix una reserva de contractes a la Contractació, d’acord amb la nova Llei en vigor.

Prieto ha recordat que ja en l’octubre de 2016, l’Ajuntament de Gandia es va convertir en un dels consistoris pioners en aprovar les primeres clàusules de responsabilitat social en els plecs administratius en les licitacions municipals.

La nova Instrucció s’ha desenvolupat a la Comissió de Coordinació municipal, constituïda fa uns mesos per tal d’analitzar i examinar tots els serveis que presta l’ajuntament, i les licitacions que es presten de nou o que es pretenen millorar.

En este punt, Prieto ha volgut agrair “tot el treball tècnic d’esta Comissió, que ara es trasllada a resultats, i que és també un compromís del nostre Programa de Govern: fiscalitzar i millorar els serveis públics per a prestar-millor per tal de continuar sent una Administració irreprotxable”.

- Publicitat -

Esta instrucció pretén entre altres objectius prestar serveis més eficients i com a novetats contempla la inclusió de més criteris socials i mediambientals; reserves en els contractes per a les empreses d’inserció i centres especials de treball d’iniciativa social; i facilitar l’accés a la contractació pública a les menudes i mitjanes empreses, i a les empreses d’economia social.

L’edil ha declarat que la Instrucció estarà posada en marxa en menys d’un mes i que això implicarà diverses mesures:

- Publicitat -

1. Es rebutjaran les ofertes si es comprova que són anormalment baixes perquè no compleixen les obligacions aplicables en matèria mediambiental, social o laboral.

2. S’incorporen les polítiques en matèria social, mediambiental, d’innovació i desenvolupament i de promoció de les PIMES en els plecs de les licitacions.

3. L’Ajuntament de Gandia es reserva el dret a participar en els procediments d’adjudicació de determinats contractes o de determinats lots de contractes només a centres especials d’ocupació d’iniciativa social i a empreses d’inserció regulades.

D’esta manera es busca facilitar que s’incorporen al mercat de treball dels treballadors que fa temps van ser expulsats d’este, i per a això es posarà a disposició dels contractistes aquests programes, per tal d’evitar el fracàs de la incorporació a la feina dels treballadors aturats.

Prieto ha incidit en diversos punts de la Instrucció com la reserva d’almenys el 5% del volum de contractació anual a Centres Especials d’Ocupació i empreses d’inserció, i que aquesta mesura estarà prevista en el Pla de Contractació de cada any.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,626FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià