L’Ajuntament de Gandia s’acollirà al Pla Edificant de la Generalitat per a millorar els centres educatius

El plenari aprovarà sol·licitar a la delegació competències i l’adhesió al projecte de cooperació entre l’Administració Local i la Generalitat Valenciana per a dur a terme el Pla Edificant a Gandia, entre el 2018 i el 2022, modernitzant i adaptant al segle XXI els centres educatius de la ciutat.

614
Gandia Edificant
Actualitat Valenciana

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant i la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, han anunciat novetats respecte del programa Edificant, “una iniciativa que ha dut a terme la Generalitat Valenciana en matèria d’educació i que suposarà una vertadera transformació, tant en imatge com en qualitat per a molts centres educatius públics de la nostra ciutat, que anaven demandant des de moltíssims anys actuacions de millora i que començaran a tindre ja en aquesta legislatura escoles i instituts de qualitat i moderns, adaptats al segle XXI”.

El plenari aprovarà sol·licitar la delegació de competències i l’adhesió al projecte de cooperació entre l’Administració Local i la Generalitat Valenciana per a dur a terme el Pla Edificant a Gandia, que la Conselleria d’Educació haurà de donar el vistiplau definitiu.
Així, l’Edificant programa de 2018 fins al 2022, amb el que es preveu una inversió de 700 milions d’euros per a la construcció de 200 centres i la reforma de 500. Sols per al 2018, el pressupost és de 111 milions.

Ací a Gandia, en els últims mesos, el govern local ha estat en contacte directe amb els centres públics, atenent les seues reivindicacions (moltes d’elles històriques), i va presentar un projecte amb propostes davant de la Generalitat perquè ho estudie.
Un projecte amb una inversió de quasi 20 milions d’euros per a 13 centres públics, “l’aposta més gran educativa que s’ha fet a Gandia en les últimes dècades, i que no suposa cap despesa per a les arques municipals. Totes les actuacions de millora han estat consensuades amb els Consells Escolars dels centres i pel Consell Escolar Municipal”.

Es faran actuacions d’adequació i reforma de centres, millora d’equipaments, adequació d’instal·lacions elèctriques i de calefacció, aïllament tèrmic, rehabilitació d’espais, substitució de cobertes, de portes, de finestres, construcció i ampliació d’aules, millora de zones de jocs infantils, dels paviments, entre d’altres.

La Conselleria d’Educació es farà càrrec del cost de totes i cadascuna de les infraestructures, però delegarà la gestió i seguiment de les mateixes en l’Ajuntament de Gandia, “que és l’administració més propera, la que millor coneix la ciutat i les necessitats dels centres educatius i la que més pot agilitzar les actuacions, que són absolutament necessàries després de tants anys d’inacció. Per això, el que suposarà el programa Edificant és una magnífica oportunitat per a molts centres que han estat abandonats durant dècades per un govern del PP que no apostava per l’educació pública i de qualitat”, ha assegurat l’alcaldessa.

Per al govern local, “tota aquesta inversió, per una part, millorarà la qualitat educativa del nostre alumnat, però per altra, esdevindrà un motor econòmic per a la creació de nous llocs de treball per a fer front a totes les actuacions. Parlem no només d’obrers, també llanterners, fusters i moltes altres especialitats professionals”.