18.1 C
Valencia

Gandia tindrà una estació meteorològica completa a la Caldereta

Es tracta de la 33a de l'Associació Valenciana de Meteorologia 'Josep Peinado' (AVAMET) i serà una realitat al Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell partir de setembre.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

AVAMET, l’Agència Valenciana de Meteorologia ‘Josep Pinedo’ instal·larà durant el mes de setembre la seua 33a estació meteorològica pròpia a un punt molt singular com és la Caldereta, al paratge Municipal Parpalló-Borrell de Gandia, als peus del Mondúver, una de les muntanyes més emblemàtiques del litoral valencià.

Esta estació serà possible gràcies a la col·laboració entre l’àrea de Gestió Responsable del Territori (direcció General de Medi Natural) de l’Ajuntament de Gandia i AVAMET. “Fa anys que des de l’Ajuntament de Gandia es mesura la precipitació a este punt i tot indica que és un dels llocs de major pluviometria del territori valencià. De fet l’any 2008 es van registrar 1948 mm de precipitació. Es tracta de la capçalera del Barranc de Beniopa, un dels que més inundacions ha originat a Gandia, amb la qual cosa és molt important tindre constància de les precipitacions registrades per a poder prevenir possibles riuades”, ha recordat la regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, qui ha destacat la gestió realitzada pel director general de Medi Natural, Daniel Muñoz, perquè l’estació siga una realitat.

- Publicitat -

Els elevats registres de precipitació es deuen a la peculiar orografia de la zona. Les zones muntanyoses prelitorals de la Safor i la Marina Alta són les que registren els majors valors pluviomètrics del nostre territori, i en el cas concret de la Caldereta, el fet de ser una estreta foia situada just als peus del Mondúver (al nord) i del Tossal del Tramús (al sud), facilita l’existència d’un notable efecte orogràfic quan tenim situacions de precipitació amb marcat fluxe de vent de gregal o llevant, donant-se per tan grans registres pluviomètrics.

L’estació meteorològica automàtica que s’hi instal·larà serà completa i disposarà de diferents sensors per a mesurar diversos paràmetres (temperatura, humitat relativa, precipitació, vent, pressió…), però a més se la complementarà amb un pluviòmetre manual homologat per a corroborar els registres pluviomètrics d’este peculiar paratge natural municipal.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,011FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declaració oficial de Puig amb les noves mesures de restricció COVID

Restricció de la mobilitat nocturna de 12 a 6 del matí, reunions limitades a 6 persones, tancaments d'espais públics i jardins a les 10, limitació horària hostaleria i prohibició de venda d'alcohol entre les 10 de la nit i les 8 del matí són les principals mesures.

L’alcaldessa de Castelló dona suport a les noves mesures de contenció de la COVID

Amparo Marco, mostra públicament el seu acord amb les noves mesures davant la covid-19 anunciades pel president de la Generalitat este dissabte

Castelló implantarà dues línies de transport en barris perifèrics

L'alcaldessa destaca que s'adquiriran vehicles 'verds' per a millorar i fer més eficient i sostenible el transport públic

Un dron i vehicles camuflats vigilaran el compliment de les mesures sanitàries a Borriana

• Des d'aquest divendres la Policia Local intensifica el dispositiu preventiu per a impedir la realització de botellons i controlar el distanciament social i la utilització de mascaretes

Paterna desplegarà un dispositiu especial de control de possibles festes privades en Halloween

El Comité de Seguiment de la COVID-19 de l'Ajuntament de Paterna s'ha reunit hui per a analitzar la situació de la ciutat davant l'evolució del coronavirus i ultimar el dispositiu municipal de control i seguretat davant l'arribada de Halloween i el Dia de Tots els Sants.
- Advertisement -

: Valencià