20.3 C
Valencia

Gandia rep la major subvenció per a la promoció del valencià de la seua història

La Conselleria d'Educació propulsa l'impuls de la normalització del valencià i atorga una subvenció de 38.000 euros per a diferents programes com: retolació d'edificis públics, cursos de preparació per als certificats de la JQCV, activitats culturals, campanyes de sensibilització, oficina de promoció del valencià, etc.

- Publicitat -AVL

El regidor Delegat de Promoció lingüística, Nahuel González, acompanyat de la tècnica responsable de l’Agència AVIVA Gandia, l’oficina municipal de promoció del valencià, Imma Canet, han anunciat aquest matí que la Conselleria d’Educació, mitjançant la Direcció general de Política lingüística i Gestió del multilingüisme, ha atorgat a Gandia 37.908 €, duplicant l’ajuda de l’any anterior i convertint-la en la major subvenció per a la promoció i normalització de l’ús de la nostra llengua de la seua història. Una línia d’ajudes, a la qual la nostra ciutat s’ha acollit des de 1993 de forma ininterrompuda.

La Conselleria d’Educació reconeix, d’aquesta manera, el treball que, de forma transversal, realitza l’Ajuntament de Gandia a través de diferents programes o línies d’acció, tant a nivell intern com extern.

Així, en primer lloc, per a les retolacions i senyalitzacions interiors d’edificis públics i cartells fixos informatius de durada temporal.

Per al cursos de formació i preparació de l’obtenció dels certificats de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià B1, C1 i C2, tant a la ciutadania en general des de la Universitat Popular de Gandia, com al funcionariat de l’Ajuntament.

Activitats culturals, com ara la Fira del Llibre; Teatre en valencià (Teatre Serrano, Art Dispers, Ligorio Ferrer…); Setmana Literària; Cinema en valencià (Cine Pot i cicle Cinema en valencià); Música en valencià (concert del grups Sis Veus, Scorcia)…

Campanyes de sensibilització: Cartells i cartes als Reis Mags; Premi ús del valencià Mostra Teatre en valencià Ligorio Ferrer; Sessions orientatives proves JQCV; Manual d’estil i documentació administrativa; Fullets amb 10 recomanacions bàsiques de redacció; Llibretes d’Estima la llengua; campanya “Gandia en valencià. En estiu, coneix la nostra llengua” […] Cal agrair l’esforç i la sensibilitat de la Conselleria d’Educació i el reconeixement a la nostra tasca. Des de la regidoria de Promoció del valencià anem a continuar treballant moltíssim perquè la política lingüística siga transversal a totes les àrees municipals i fomentar l’ús de la nostra llengua, perquè tinga l’estima i el lloc que es mereix a la ciutat”, ha assegurat González.

Oberta la matrícula de la JQCV – B2 i C2

La responsable de l’Agència AVIVA Gandia ha aprofitat la compareixença per tal de recordar que des del 2 de setembre passat i fins el pròxim diumenge, 8 de setembre, està obert el termini de matrícula corresponen al segon període de les proves de la JQCV, nivells B2 i C2.

La inscripció es realitza exclusivament per via telemàtica, a través de l’enllaç: http://www.jqcv.gva.es/va/matricula

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat registra 582 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Sanitat ha declarat 15 brots més en tot el territori valencià.

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià