6.9 C
Valencia

Garcia: “El ministre Catalá no compleix i deixa sense jutges titulars els nous jutjats”

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Segons explica el diputat de Compromís i portaveu de Justícia, Paco Garcia, des d’este dimarts dia 2 de gener, la Comunitat Valenciana compta amb quatre nous jutjats: el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Novelda, a Alacant, el número 7 de Llíria i el número 4 de Massamagrell, a València, i el Jutjat de Primera Instància número 10 de Castelló de la Plana.

Davant estes inauguracions el Consell ha complert amb la seua part, dotant del personal i dels mitjans necessaris a aquestes noves seus judicials valencianes, una previsió que ve donada des del primer pressupost aprovat pel Govern del Botànic per a 2016. “Però, el Govern de Rajoy i del ministre de Justícia, Rafael Català, primer van demorar la seua creació, i ara, quan ja haurien d’estar plenament operatius, no els doten dels jutges i secretaris que requereixen per la seua completa posada en funcionament”, ha assenyalat Garcia.

“És per això -apunta el diputat- que de manera excepcional, la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de l’Oliva, ha hagut d’emprendre la designació d’una Jutgessa d’Adscripció Territorial, JAT, per al nou Jutjat de Massamagrell i nomenar tres jutges substituts per als altres tres òrgans judicials”.

Per a Garcia, “aquesta situació ve a ratificar una vegada més el càstig sistemàtic que exerceix el Govern de Rajoy als valencians, privant-los de finançament i ara, fins i tot dels titulars de justícia que han de fer-se càrrec de les noves seus judicials que el Govern del Botànic reivindica des del minut un de la legislatura, les mateixes que l’anterior govern autonòmic del PP dirigit per Camps i Fabra va desestimar i va deixar paralitzades”.

- Publicitat -

Des de Compromís s’insta el ministre Català a què prenga cartes en l’assumpte i dote aquests nous quatre jutjats dels seus titulars, igual que els altres deu restants que han d’entrar en funcionament de forma progressiva.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,557FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià