García: “Volem garantir una mort digna i sense sofriment estenent les cures pal·liatives”

García: la polèmica de Cayetana Álvarez de Toledo sobre les agressions sexuals “és fictícia generada pels qui van perdre un debat davant la falta d'arguments”

Teodoro García Egea (34 anys) va nàixer el 27 de gener de 1985 a Cieza (Múrcia). García és el Secretari General del Partit Popular i candidat al Congrés per Múrcia.

Teodoro és Doctor Enginyer i Tecnòleg i un amant Judoka, Mountain Biker i Maratonià de les travessies en la neu.

P.- A part de Secretari General del Partit Popular i candidat al Congrés per Múrcia, qui és Teodoro García Egea? Pensa que els polítics haurien de ser més pròxims?

R.- Soc una persona que ha decidit dedicar part de la seua vida al servei del públic, amb l’únic objectiu d’intentar millorar la vida de les persones i aconseguir una societat millor. Per descomptat, això s’aconsegueix amb mesures clares com les que proposa el PP i trepitjant el carrer, escoltant als ciutadans, que és com nosaltres hem plantejat la nostra campanya electoral, una porta a porta, mirant directament a la gent a la cara i recollint les seues propostes i inquietuds.

P.- Per què pensa que Pedro Sánchez ha canviat d’opinió i ara prefereix debatre en la televisió publica i no en la privada?

R.- Pedro Sánchez no ha volgut donar la cara des del minut un, ha buscat argúcies per a amagar-se i al final, arrossegant els peus, no li ha quedat més remei que debatre. Ha intentat aprofitar-se de la televisió pública, utilitzant-la per als interessos electorals del PSOE, però li ha eixit el tir per la culata. També ha defugit el cara a cara al qual li ha reptat Pablo Casado, com sempre han fet els candidats dels dos partits que es disputen el Govern. És clar que el PSOE no vol debats, que Sánchez ha demostrat por a enfrontar-se a ells i, al final, ho fa quasi obligat.

P.- Què opina de la polèmica que s’ha creat arran de les paraules de Cayetana Álvarez de Toledo, sobre les agressions sexuals?

R.- És una polèmica fictícia generada pels qui van perdre un debat davant la falta d’arguments. Cayetana va posar al descobert la catastròfica gestió del PSOE. Va ser clara. Amb una gran capacitat dialèctica i els seus oponents van intentar fer soroll per a desviar l’atenció buscant polèmica on no n’hi ha, com porten fent tota la campanya.

P.- L’eutanàsia està una altra vegada d’actualitat, després del cas de l’home que va ajudar la seua dona a morir “dignament” perquè tenia una malaltia terminal, vosté la legalitzaria?

R.- En el nostre partit defensem la vida, el dret a viure i la dignitat de l’ésser humà. No compartim un discurs que accepta l’existència de vides humanes que depenent de la seua evolució o desenvolupament no mereixen ser protegides. El repte de la societat actual no és plantejar l’eutanàsia activa com vol el PSOE, sinó la universalització de les cures pal·liatives. Des del PP volem estendre les cures pal·liatives en el Sistema Nacional del Salut garantint l’equitat en l’accés i l’atenció domiciliària. Aquesta és la nostra proposta garantir una mort digna i sense sofriment, sobretot en malalts terminals.

P.- L’ocupació és una de les majors preocupacions dels espanyols, quines mesures proposa per a fomentar l’ocupació? I en el cas dels més joves?

R.- A Espanya s’ha demostrat que quan governa el PP aquest país funciona i crea ocupació, mentre que els socialistes són els campions de l’atur. I les xifres estan ací per a demostrar-ho, Zapatero va deixar una herència de quasi 5 milions d’aturats mentre que Rajoy va crear prop de 3 milions d’ocupacions. Des del PP, pensem que la tecnologia i el que coneixem com a Indústria 4.0 és una oportunitat per a crear ocupació de qualitat i, especialment, per als joves, les nostres noves generacions.

Espanya té l’oportunitat de convertir-se en un enclavament estratègic en aquesta quarta revolució industrial, per a això hem d’atraure talent a través d’un pla fiscal, educatiu i regulador que competisca amb els principals nuclis d’innovació i adaptar el nostre marc de relacions laborals i polítiques actives i passives d’ocupació al present i futur del mercat de treball.

El nostre objectiu és aportar qualitat a les noves ocupacions, per això, proposem també nous mecanismes que penalitzen la contractació temporal injustificada com endurir la penalització a les empreses que realitzen contractes temporals sense causa, limitant l’encadenament de contractes.

Creiem, d’altra banda, que els joves poden ajudar a combatre el despoblament de les zones rurals pel que donarem ajudes fiscals a aquells joves que realitzen activitats professionals i empresarials en aquests llocs.

P.- En els mitjans de comunicació es veuen casos de famílies desesperades perquè seran desnonades, el seu programa reconeix mesures sobre aquest gran problema social? Tothom té dret a un habitatge digne?

R.- El primer govern que va posar mesures clares i eficaces per a lluitar contra els desnonaments va ser el del Partit Popular, mentre que els socialistes, en un moment de boom immobiliari, van adoptar mesures legals per a promoure’ls. Una de les mesures que portem en el programa electoral nacional és reforçar la llei per a frenar l’ocupació il·legal d’habitatges.

Per a això reforçarem el delicte d’usurpació d’habitatges, passant de multa a pena de privació de llibertat d’un a tres anys, es modificarà el Codi Penal per a la lluita contra les màfies de l’ocupació i agilitarem els processos penals per a facilitar el desallotjament d’aquests habitatges ocupats.

Aquestes mesures legislatives no afectaran els desnonaments hipotecaris ni arrendaticis. Lluitem contra la delinqüència i l’ocupació il·legal, no contra aquells que estan en una situació de precarietat.

D’altra banda, des del PP impulsarem l’oferta d’habitatge de nova construcció per a lloguer assequible afavorint fórmules de cooperació públic-privada, que mantinguen la propietat pública del sòl i garantisquen una millor eficiència dels recursos públics. Els habitatges aniran destinades prioritàriament a famílies amb fills i, també, aprovarem deduccions fiscals per a afavorir el lloguer d’habitatges a joves.

P.- Un altre tema d’actualitat i que té a la societat molt preocupada, són les pensions, quines solucions aporta?

R.- La millor política per a garantir les pensions és crear ocupació, i el nostre objectiu és aconseguir els 22 milions de cotitzadors a la Seguretat Social. Aquest és l’assegurança de vida per als pensionistes del present i del futur. Des del PP considerem que les pensions és una política d’Estat que ha de configurar-se en l’àmbit del diàleg social i del Pacte de Toledo. Cal equilibrar els comptes públics, eliminar el dèficit de la Seguretat Social.

A més, millorarem la transparència del sistema de pensions amb la finalitat que els cotitzadors sàpien en tot moment l’import de la pensió amb la qual comptaran a la data de la seua jubilació per a poder prendre decisions d’estalvi i planificar.

Les pensions han de mantindre el seu poder adquisitiu i la seua revaloració ha de tindre en compte tant l’IPC com altres indicadors que garantisquen el compliment simultani dels principis de manteniment del poder adquisitiu i sostenibilitat.

P.- Solucions per a fomentar els naixements i que cresca la taxa de natalitat a Espanya.

R.- El repte demogràfic és un dels desafiaments més importants del nostre país. El descens de la natalitat –actualment 1,3 fills per dona-, unit a l’envelliment de la població, gràcies a l’augment de l’esperança de vida, obliga a actuar si volem garantir el nostre Estat de Benestar. És necessari que totes les Administracions s’impliquen a donar suport a les famílies. Des del Partit Popular proposarem una Llei de Maternitat.

És necessari fer compatible treball i família. Ser dona no siga, pot ser una barrera per a l’accés a un lloc de treball o per a la promoció professional. Hem d’invertir la piràmide demogràfica i això implica posar en marxa mesures que facen més fàcil la vida a les dones, ser mare, formar una família no pot ser un llast, sinó tot el contrari. És una manera de millorar la societat, fer-la més forta i una garantia per al nostre sistema de benestar.

P.- L’educació hauria de ser accessible per a tots? Perquè moltes vegades hi ha moltes persones que no poden estudiar per la seua economia.

R.- Des del PP tenim clar que l’educació ha de ser com la sanitat un servei públic i gratuït. I encara més clar, la nostra societat no pot desaprofitar el talent i l’excel·lència. Nosaltres, per exemple, aprovarem un Programa Internacional de Beques d’Excel·lència perquè cap jove espanyol admés en una de les 25 principals universitats del món perda l’oportunitat de formar-se en aquests centres per falta de mitjans. En aquest país, si el PP governa, la situació econòmica mai serà un obstacle perquè un jove puga formar-se i donar de si el millor a la societat.

P.- Vosté sempre advoca per la tecnologia, pensa que Espanya hauria d’estar en l’avantguarda? Com es pot aconseguir això?

R.- Ho he comentat abans, tenim la gran oportunitat de convertir-nos en un país referent en la Indústria 4.0 i aprofitar l’ocupació, la investigació i el desenvolupament que el sector industrial de la tecnologia pot aportar al nostre país. Per a això cal posar en marxa incentius fiscals, i adoptar mesures educatives que ens permeten atraure el talent. Espanya té un impressionant capital humà que no podem desaprofitar.

P.- Espanya hauria de ser més industrial?

R.- Espanya és un país amb una indústria potent que hem d’estimular i obrir a nous àmbits com el de la tecnologia. Ara bé, cal ser responsables i no fer com els socialistes, que cada vegada que obrin la boca posen en risc indústries consolidades com la de l’automòbil, amb declaracions temeràries com les de la ministra Ribera quan va anunciar la fi del dièsel. Les seues manifestacions han fet un mal tremend al sector. Això és el que no cal fer.

P.- Una altra gran polèmica, en quins casos s’accepta l’avortament?

R.- Som un partit que defensa la vida, i treballarem perquè cap dona deixa de ser mare condicionada per la seua situació laboral, social o econòmica. Això és el que defensem des del Partit Popular, per al que aprovarem quan Pablo Casado siga president del Govern, una llei de Maternitat.

CatalàEspañol