Garrigues a Oltra: “quin és el nivell de compliment i execució de projectes” després de les “dramàtiques” dades de violència de gènere

"L'escassa inversió del Botànic contrasta amb la del Govern d'Espanya, que la setmana passada va aprovar afegir en els PGE 120 milions d'euros per a autonomies i ajuntaments per a mesures contra la violència de gènere"

La portaveu d’Igualtat del Grup Popular en Les Corts, Blanca Garrigues, ha alertat hui de les xifres “dramàtiques i molt preocupants” sobre víctimes de violència de gènere a la Comunitat Valenciana i ha preguntat a la vicepresidenta Oltra “quin és el nivell de compliment i execució de projectes per atallar este mal que afecta tota la societat”.

La diputada s’ha pronunciat així després de conéixer-se que la Comunitat Valenciana és la segona amb major nombre de dones inscrites per violència masclista en el registre de l’Estadística de Violència Domèstica i de Gènere que publica l’INE.

“Cada vegada que coneixem una dada sobre violència de gènere la preocupació és major. Una sola víctima ja és molt i hauria de fer-nos pensar com a societat. L’educació i la prevenció són fonamentals, però també ho és l’execució de projectes”, ha assenyalat. Així, Garrigues ha indicat que “a més d’anunciar mesures, alguna cosa que la vicepresidenta Oltra domina, cal executar-les, i és aquí on veiem un buit que resulta molt perillós”.

La portaveu d’Igualtat del GPP ha recordat que en 2017 la Conselleria d’Oltra solament va executar el 35% del pressupost sobre violència de gènere. “El retard d’Oltra en l’execució de projectes de violència de gènere és perillós i dramàtic”, ha assenyalat.

Blanca Garrigues ha apel·lat a fer de la lluita contra la violència de gènere “una preocupació col·lectiva” i ha assenyalat que l’escassa inversió del Consell del Botànic “contrasta amb la del Govern d’Espanya, que la setmana passada va aprovar afegir als pressupostos generals una disposició addicional per destinar 120 milions d’euros finalistes a les autonomies i ajuntaments per a mesures contra la violència de gènere”.

Publicitat