Gascó: “La política educativa de Puig està deslegitimada després de la nova garrotada dels tribunals sobre concerts educatius”

"Una vegada més els tribunals li diuen a Marzà i a Puig que l'Estat de Dret i la llibertat estan per sobre del seu sectarisme polític"

La portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha afirmat hui que la política educativa de Ximo Puig “està deslegitimada després de la nova garrotada dels tribunals sobre concerts educatius”.

Gascó s’ha pronunciat així després que el TSJ de la Comunitat Valenciana reprovés les actuacions en matèria de concerts educatius per part del Consell, ja que considera que les raons sobre la base de les quals s’estan eliminant concerts no estan argumentades. “Marzà està completament amortitzat i no pot seguir un minut més com a conseller. Per això des del PPCV demanem a Puig que assumisca responsabilitats polítiques després d’este nou revés que li han donat els tribunals”, ha assenyalat la diputada.

La portaveu d’Educació del GPP ha afirmat que “les dos grans línies estratègiques de Marzà han estat la lingüística i la de concerts i les dos han fracassat rotundament i han estat frenades pels tribunals. PSPV i Compromís han intentat arrabassar a les famílies la seua llibertat per imposar el seu model de pensament únic”.

Gascó ha destacat el treball del PPCV en defensa de la llibertat dels pares i de l’escola concertada. “Som l’únic partit que ha presentat la demanda al decret que regula el reglament de concerts. El PPCV ha barallat per defensar la llibertat de les famílies sense cap tipus de por i amb absoluta convicció perquè la pluralitat seguisca sent una realitat a la Comunitat Valenciana”, ha manifestat.

La portaveu popular ha expressat la seua satisfacció per la sentència i ha indicat que “una vegada més els tribunals li diuen a Marzà i a Puig que l’Estat de Dret i la llibertat estan per sobre del seu sectarisme polític. Ha estat la justícia qui paralitza un model radical, sectari i retrògrad i Marzà ha de començar a ser conscient que l’Educació no és un quiosquet on pot fer el que vulga, sinó que ha de respectar les normes establertes”. “Per molt radical que siga no va a poder fer el que se li passe pel cap i sempre trobarà enfront al PP en defensa de la llibertat, la democràcia, l’Estat de Dret i la Constitució”, ha afegit.

La diputada popular ha afirmat que aquesta sentència “retorna a les famílies i als centres concertats l’estabilitat i seguretat jurídica que mai haurien d’haver perdut. Marzà pretenia que els centres, quan hagueren de renovar els concerts, partiren de zero, la qual cosa suposava una incertesa i viure sempre ofegats sense saber si anaven a poder continuar o no, ja que es tractava d’un procediment molt opac. Ara la sentència és molt clara, i Marzà no podrà eliminar concerts de forma discrecional”.

Publicitat