06:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Gascó denuncia un nou atac del tripartit a les universitats privades

La portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha denunciat avui “un nou atac” del tripartit a les universitats privades.

Gascó s’ha pronunciat així en relació a una iniciativa presentada per PSPV en la comissió d’Educació que s’ha celebrat avui i que ha sigut recolzada pels seus socis, Compromís i Podem. “Amb aquesta proposta el que pretén el tripartit és limitar l’oferta de títols de les universitats privades i segueix avance amb la seua ofensiva de denigrar l’elecció que fan molts estudiants que prefereixen cursar els seus estudis en un centre privat”.

La portaveu popular ha assenyalat que “estem davant un procés similar al que segueix el Consell, dirigit per Marzà, en l’educació concertada. Ara el que volen és que les privades solament puguen oferir una vegada que s’esgoten les places en les universitats públiques. I açò encara que les privades complisquen amb tots els requisits necessaris i coartant una vegada més la voluntat dels alumnes i l’autonomia de les universitats”.

Gascó s’ha mostrat partidària de “continuar amb el diàleg fluid que fins ara hi ha hagut sempre entre el Govern valencià i el conjunt de les universitats valencianes, i que aquest Consell sembla decidit a trencar”. “Estem a favor d’analitzar des de l’objectivitat i rigor l’oferta i la demanda formativa d’educació superior de la Comunitat Valenciana. I també a favor de coordinar un mapa de titulacions que el seu principal objectiu siga satisfer la demanda social. Diem sí a la coordinació i no al fet que el Consell exercisca un control sobre les universitats privades”, ha assenyalat.

La portaveu d’Educació popular ha subratllat que els dos models d’universitat “són compatibles i per tant hem de deixar d’enfrontar-los”. En aqueix sentit, ha recordat que “l’autorització de les universitats privades no minva la inversió que la Generalitat realitza en les públiques”.

Gascó ha criticat, finalment, que el tripartit “parle de crear aquesta comissió entre l’administració i les universitats, però deixant fora a la part social i als estudiants. És com menys cridaner que el Botànic, que presumia d’escoltar a la gent i mirar-la als ulls, no compte amb ningú quan no comparteix la seua opinió”.

Últimas noticias

Contenido relacionado