jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Gascó: “Les famílies i les escoles infantils tornen a ser les víctimes de la política sectària de Marzà”.

La portaveu d’Educació del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha afirmat hui que les famílies “i les escoles infantils tornen a ser les víctimes de la política sectària de Marzà”.

Gascó s’ha referit així després de la denúncia realitzada per l’associació d’escoles infantils privades a la Comunitat sobre l’impagament per part de la Generalitat del bo infantil. “En aquests moments la Conselleria d’Educació té un deute amb les escoles infantils de 10 milions d’euros corresponents al període setembre-desembre. Es tracta d’una quantitat important, que deixa en la incertesa a les escoles infantils sobre la seua continuïtat i també als pares. Marzà no ha d’esperar més per a pagar el que deu, principalment perquè els centres no poden aguantar més la situació a la qual han arribat i s’estan quedant sense fons”, ha manifestat.

“Marzà i el seu número 2, Miguel Soler, van prometre que enguany no hi hauria problemes en els pagaments, però una vegada s’han oblidat de la seua paraula. La realitat és que aquest Consell ofega a les escoles infantils, les aboca a realitzar acomiadaments, els impedeix fer plans de futur, i les deixa en una situació molt delicada”, ha indicat. “El mateix succeeix amb els pares, que confiaven en l’arribada del bo per a fer front als costos i que en alguns casos hauran de traure als seus fills dels centres al gener per no poder assumir l’escolarització”, ha lamentat.

“Marzà no paga a les escoles infantils però en canvi sí que té diners per a mitjans catalans. I açò no és una casualitat. El retard en el pagament del bo és un pas més en l’obra d’enginyeria social que Compromís està portant avance per a imposar el seu model únic d’escola”, ha afirmat la portaveu d’Educació. Per a Beatriz Gascó, “es veuen clarament quins són les prioritats del Consell i es comprova la influència de Escola Valenciana en la Conselleria, que dicta els passos que Marzà i companyia han de donar”.

Gascó ha recordat que els beneficiaris del bo infantil en escoles infantils privades supera els 20.400 a la Comunitat Valenciana. “Marzà amenaça la viabilitat de moltes de les 650 escoles infantils de tota la Comunitat, amb 5.000 persones emprades, la major parteix dones”. “Aquesta és la seua forma de rescatar persones: les promeses buides, els impagaments, la imposició d’un pensament únic i tirar pilotes fora”.

Últimas noticias

Contenido relacionado