Gascó insta als centres concertats a demanar indemnitzacions a Puig per danys i perjudicis

"L'escola concertada molesta al Consell perquè tenen un ideari que no poden controlar"

La Portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha instat als centres concertats de la Comunitat, amb supressió d’aules, a demanar indemnitzacions a Puig per danys i perjudicis després de les sentències que obliguen a l’administració valenciana a restituir els concerts.

La diputada popular ha assenyalat que “els serveis jurídics del PP, que van recórrer en el seu moment el decret de concerts, van a contactar amb les patronals de centres concertats per instar-los i traslladar-los la necessitat que tots els centres als quals se’ls haja suprimit unitats sol·liciten una indemnització al senyor Puig, per danys i perjudicis”.

Gascó ha manifestat que “el President de la Generalitat ha d’escollir si obliga a Marzà al fet que indemnitze als centres per danys i perjudicis després dels contratemps ocasionats a famílies, alumnat i centres o assumir que el seu Conseller d’educació puga ser denunciat per prevaricació perquè Marzà va prendre decisions sabent que eren il·legals”.

Beatriz Gascó considera “una autèntica vergonya” que el Consell “seguisca amb el seu sectarisme habitual en negar-los als centres el concert que els va suprimir sense que la decisió estigués degudament justificada i mantinga el tancament malgrat les sentències. Com Marzà ha afirmat que, fins que no hi haja una sentència ferma no pensa modificar la seua política educativa, esperem que, quan n’hi hagi, assumisca les seues responsabilitats i dimitisca amb caràcter immediat. És evident que aquest senyor està inhabilitat per seguir al capdavant de la conselleria perquè porta tres anys en els quals els valencians hem hagut de sofrir una política educativa sectària, radical i catalanista”.

La portaveu popular ha assenyalat que “Marzà no pot seguir mirant cap a un altre costat i ha de ser conscient dels danys irreparables que ha suposat la supressió d’aquests concerts: famílies obligades a modificar la trajectòria educativa que tenien planificada per als seus fills, alumnes que no han estat capaços d’adaptar-se als nous centres arribant a l’extrem de repetir curs, centres educatius endeutats per mantenir l’oferta que pretenia suprimir el Consell… Tot això per uns concerts arrabassats sense justificació, generant davant la comunitat educativa una incertesa i indefensió de la qual algú s’ha de fer responsable. Marzà, sabent que la seua decisió no estava argumentada ni obeïa a raons tècniques -i que contravenia la Constitució, lleis orgàniques i múltiple jurisprudència- va decidir seguir endavant malgrat ser conscient de la il·legalitat de les seues decisions”.

La representant popular ha indicat que “Puig i Oltra han d’entendre d’una vegada que els centres concertats estan blindats per llei, que és un dret recollit en la Constitució, i que el seu sectarisme i radicalitat no poden acabar amb ells. Aquesta mateixa setmana Marzà ha reconegut que considera que l’escola concertada és subsidiària de la pública, contravenint el contingut de múltiples sentències del Suprem. Ha d’existir pluralitat i diversitat en l’oferta per poder garantir la lliure elecció de les famílies. Una vegada més Marzà arrabassa a les famílies la seua possibilitat d’elecció”.

Segons Gascó, “l’objectiu del Consell de Puig és imposar un model d’escola únic que es puga controlar des del Palau de la Generalitat. L’escola concertada els molesta per tenir un ideari que no poden controlar”.

Publicitat