Gaspar: “La crisi no ha de ser una excusa sinó una exigència per transformar la societat”

Gaspar reivindica el paper d’institucions i empreses per a transmetre esperança i certeses enfront de la por i la inseguretat del moment actual, en un congrés la clausura del qual presidix el Rei Felipe VI

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha reivindicat la bona política i la bona empresa en el context actual de crisi sanitària i econòmica com a eines imprescindibles per a fer front a la por, en el marc del XIX Congrés de Directius CEDE que té lloc en el Palau de les Arts de València. Gaspar ha aprofitat la seua intervenció en l’acte d’obertura per a demandar nous lideratges que fugen del curt termini; en la seua opinió, “la crisi no ha de ser una excusa sinó una exigència perquè política i empresa transformen la societat”.

En l’obertura del Congrés CEDE, el president provincial ha criticat als qui “promouen l’odi i la por des del soroll, en un moment de dificultats econòmiques que ajuden a la seua propagació”. Enfront de l’ús intensiu del terror comú i sense nom i l’enfrontament constant buscant protagonisme, Gaspar considera que és “el moment de bons polítics i bons empresaris que gestionen eixa por i generen certeses i lideratges unitaris i transformadors”. El president de la Diputació ha instat a “erradicar la supèrbia i el dogmatisme del poder i la presa de decisions, perquè els que menys aprendran d’esta crisi són aquells que ho tenen tot clar”.

Sobre la base que “el poder no és mantindre privilegis sinó aprendre de manera col·lectiva i mancomunada, des de la responsabilitat de cadascun i la col·laboració permanent per a aconseguir eixa capacitat de transformar el món”, el líder provincial ha deixat clar que la recepta per a eixir d’una crisi com la causada per la pandèmia “no ve escrita en cap manual, i depén simplement de les decisions que adoptem”.

En la mateixa línia, Gaspar advertix que després d’una crisi “no sempre hi ha aprenentatges”, i per això destaca la importància d’aprofitar fòrums com el Congrés CEDE per a “posar en comú el talent d’empresaris i empresàries que sempre són necessaris i que en el moment històric que ens ha tocat gestionar són imprescindibles”.

Quant a la política, “continuarà marcant les prioritats socials que les institucions han d’executar de manera responsable, amb la col·laboració del teixit empresarial espanyol”. Gaspar apunta que el camí que afrontem “no és fàcil amb grans reptes com la revolució tecnològica, la transició ecològica o la despoblació”, i proposa abordar eixos reptes “amb una mirada llarga que planifique i conserve allò que ens valga per a fer més forta la nostra societat”.

Congrés CEDE a València

El president Gaspar ha aprofitat la seua participació en el congrés per a agrair a la Fundació CEDE la valentia de dur a terme esta edició anual i per triar València com a seu de la jornada en la qual ha col·laborat la Diputació, que este dimarts va cedir la Beneficència per a la Junta Directiva del congrés. També ha volgut el màxim responsable provincial posar en valor “el treball humil i perseverant de la ciutat, la província i la Comunitat, a través de les seues empreses, gents i institucions, per a estar a l’altura dels grans reptes que tenim com a societat i país”.

El programa de la dinovena edició del Congrés de Directius CEDE incidix en els reptes de l’economia espanyola, de la mà dels presidents de la Cambra de Comerç d’Espanya i la CEOE, José Luis Bonet i Antonio Garamendi, i oferix diferents visions del context global en el qual vivim des dels EUA, amb el president de Capital Group Robert W. Lovelace, Àsia, amb el CEO del Bank of East Àsia Brian Lee, i Europa, a través del diputat en el Parlament Europeu Jonás Fernández.

Tampoc han faltat reconeguts empresaris com Juan Roig i José Ignacio Goirigolzarri, presidents de grans empreses com Telefónica i Naturgy debatent sobre com afrontar la transformació de les organitzacions, i les perspectives de futur del vicepresident d’investigació oncològica de AstraZeneca, el barceloní Josep Baselga.

El colofó a esta jornada per a buscar lideratges transformadors el protagonitzen el president de la Fundació CEDE, Isidro Fainé, la vicepresidenta tercera del Govern i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en un acte de clausura presidit pel Rei Felipe VI.  

ValenciàEspañol