Gastronomia, música i tradició dinamitzen les festes de Sant Pere amb més de 150 actes

El Grau de Castelló es prepara per a la seixantena setena edició de les seues festes patronals. Sant Pere 2019 es planta en el districte marítim hui divendres fins al 7 de juliol amb més de 150 activitats, on la música, gastronomia i tradició jugaran el paper protagonista.

De mañaneo, tardeo i amb nocturnitat els veïns i veïnes podran gaudir d’un programa, que des de l’Ajuntament de Castelló, la Comissió de Festes i la Federació de Penyes i Collas, farà del Grau “un lloc més viu, obert, cultural i participatiu”, segons assenyala el seu tinent d’alcalde Rafa Simó.

La música arribarà a tots els racons del Grau, on no faltarà el toc flamenc gràcies a grups com a Rumba 13, Paradita Flamenca, Juanra Castillo, A tu vera, Jarana, Els Makis i Alhaire.

Tindran cabuda més artistes castellonenques, com el grup juvenil de rock Red Smoke o la Banda Municipal de Castelló i la Va unir Musical del Grau, que ambientaran amb la seua música clàssica el templet del Port Azahar. Cal destacar la tercera edició del concurs de bandes emergents “Sant Pere BP Music Contest” a la Sala Opal, on a més dels finalistes, es comptarà amb la participació dels artistes convidats: Tarque -vocalista de Mclan-, Los Zigarros i Los Deltonos. A més, hui se celebra de 23.00 a 6.00 la primera edició del Graufest en la plaça Sète.

L’aroma mediterrània també es cola al Grau. Demà dissabte, els veïns i veïnes degustaran un Tombet de Bou monumental en la plaça Miquel Peris i el diumenge es cuinarà una gran paella al carrer Magallanes. El dimarts la ciutadania es reunirà en el tradicional sopar de pa i porta en el recinte fester. A aquest costum li segueix la coneguda com Torrà de la Sardina en la llotja i el concurs de paelles que posa la guinda l’últim dia.

Els més xicotets també tindran la seua festa amb tallers i castells inflables matí en el Dia Infantil i el dijous amb la festa de l’aigua. També podran participar en el concurs de dibuixos el dilluns i ballar a ritme de la Glups Band el dimarts.

La tradició continuarà conquistant les festes de Sant Pere, amb la mascletà inicial, que tindrà lloc enguany en el Port Pesquer; les conegudes despertàs; els tancaments, que el diumenge 30 canvia de recorregut; el concurs de ramaderies ‘Trofeu Sant Pere’; les danses entre ciutats agermanades Castelló-Grau-Chatellerault; la missa al difunt; l’ofrena de flors a Sant Pere; la processó en honor a Sant Pere; i la cercavila final de les festes.

ValenciàEspañol