6.3 C
Valencia

Apareix el primer gat contagiat de coronavirus pel seu amo

Els experts demanen tranquil·litat davant este animal malalt, ja que els casos de transmissió són quasi nuls.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Molts propietaris de mascotes es pregunten si el seu gos o el seu gat pot contagiar-se de coronavirus, i la resposta és bastant simple: hi ha una probabilitat ínfima que un animal adquirisca el Covid-19 mitjançant el contacte d’un humà, encara que és cert que ja s’han donat alguns casos a la Xina i, ara, a Bèlgica. En este país europeu s’ha confirmat en les últimes hores el primer contagi d’un gat propietat d’un pacient infectat pel coronavirus.

Emmanuel André, viròleg i portaveu de l’equip de científics que lluita contra el coronavirus a Bèlgica, ha declarat que “els nostres companys de la facultat de veterinària de la ciutat de Lieja han pogut comprovar com un gat d’una persona infectada amb Covid-19 ha resultat infectat pel seu amo i ha desenvolupat símptomes, sent això un contagi confirmat”.

Per a tranquil·litzar a tots els amos de mascotes, Emmanuel André ha assegurat que “ha sigut un cas aïllat i no és la norma habitual. Les autoritats han adoptat una sèrie de mesures per a les persones que estan infectades pel Covid-19 i que tenen un animal de companyia”, però incideix en què no hi ha cap raó “per a pensar que els animals siguen vector de transmissió de l’epidèmia”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,562FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià