viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Llum verda al conveni per a la construcció de la terminal Font Sant Lluís com a “element clau” del Corredor

La Generalitat aportarà un total de 384.293 metres quadrats de sòl per a l'ampliació de les instal·lacions ferroviàries en Font de Sant Lluís. Per la seua banda, Adif destinarà 38.502 metres quadrats a la nova terminal

El Consell ha aprovat aquest divendres el conveni per a la construcció de la terminal intermodal i logística de València Font Sant Lluís entre el Ministeri de Foment, l’Ajuntament i la Generalitat. La intenció de les tres parts és que la posada en servei coincidisca amb la del Corredor Mediterrani, perquè suposa un “element clau” en la intermodalitat.

Serà un node logístic amb grues per a intercanviar contenidors des del port de València per la V-30 o per ferrocarril, com ha explicat la vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del ple del Consell.

La Generalitat aportarà un total de 384.293 metres quadrats de sòl per a l’ampliació de les instal·lacions ferroviàries en Font de Sant Lluís. Per la seua banda, Adif destinarà 38.502 metres quadrats a la nova terminal.

Segons estableix l’acord, correspon al Ministeri de Foment, a l’Ajuntament de València i a Ports de l’Estat les actuacions necessàries d’impuls dels objectius de l’acord, detalla l’administració autonòmica en un comunicat.

La terminal intermodal i logística de València Font Sant Lluís tindrà vinculació al desenvolupament de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València i de MercaValència, per al que el conveni regula les aportacions de sòl i financeres necessàries.

Forma part de la Xarxa Transeuropea de Transport, es considera un node estratègic bàsic per a la vertebració del sistema nacional i autonòmic de transport i logística i, en conseqüència, requerirà dotacions en equipaments i de la possibilitat d’oferir serveis intermodals i logístics de primer ordre.

En l’actualitat, els terrenys on es desenvoluparà la terminal són en part d’Adif, que explica ja amb una terminal ferroviària, i de la Generalitat, gestionats per l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVhA).

Valenciaport, per la seua banda, està en condicions de participar en el finançament de l’actuació a través del fons financer d’accessibilitat terrestre portuària previst en el text refós de la Llei de Ports de l’Estat i de la Marina Mercant.

25 MILIONS
Adif durà a terme l’execució de les obres de construcció i urbanització de la terminal conforme al projecte constructiu de la fase I, amb la col·laboració de l’Autoritat Portuària de València en el finançament de les obres de la terminal. Aquesta fase està pressupostada en 25 milions d’euros.

Subscriuen així l’acord el Ministeri de Foment, la Generalitat –a través de la Conselleria d’Obres Públiques–, l’Ajuntament de València, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF), Ports de l’Estat i l’Autoritat Portuària de València (APV).

Últimas noticias

Contenido relacionado