La Generalitat agraeix el treball i esforç de les dones per a aconseguir una igualtat real en la societat

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha agraït el treball i l’esforç de totes les dones que, “moltes vegades des de la incomprensió”, han fet possibles els avanços socials en matèria de gènere.

El President ha afirmat que, encara que totes les desigualtats són “ferides terribles”, cap és “tan absurda, ridícula, incomprensible i irracional com la que separa a homes i dones”.

Així s’ha expressat el cap del Consell durant el lliurament de guardons de la XIX edició Premis ‘Isabel Ferrer’, celebrada amb motiu del Dia Internacional de la Dona. L’acte ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat i en ell han participat el President de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Carmen Alborch, les dones pescadores del Palmar i Neus Albertos han sigut les guanyadores d’aquest reconeixement que el Consell concedeix a tres persones o entitats que han destacat en la lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes.

“Som un govern que no es dedica a fer grans castells de focs artificials, però a mi m’honra poder presidir i participar d’un govern que és el primer paritari de la història” de la Comunitat Valenciana, ha afirmat Puig, qui ha assegurat que per aqueix motiu l’actual Consell treballa “des de la senzillesa, des de la humilitat, des de la dificultat de qui sap que sempre cal lluitar per avançar”, valors que el President ha qualificat “d’intrínsecs” a l’ADN de l’actual Govern valencià.

Per la seua banda, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha reclamat “igualtat real” per a les dones en la societat. “Tenim la igualtat legal”, però la que “ens fa sentir part de la societat que es construeix entre tots, aqueixa encara no l’hem aconseguit”, ha advertit.

En aquest sentit, ha volgut reconèixer el paper i la lluita de les guardonades amb el premi Isabel Ferrer pel seu treball per aconseguir una “igualtat real”, que és el lema de la campanya institucional del 8 de Març que la conselleria ha triat per a enguany. Oltra ha explicat que aquesta promoció se centra en les “desigualtats reals i quotidianes” i persegueix “la implicació de la societat”.

La vicepresidenta, a més, ha advocat per la “corresponsabilitat” per a aconseguir una societat “d’igualtat real” en la qual, a més d’equiparar salaris i ocupar càrrecs executius, les dones aporten “el valor afegit” d’entendre el món com a “espais compartits, col·laboratius i horitzontals”.

Les guardonades han sigut triades per un jurat presidit per la directora general de l’Institut de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such, entre les propostes realitzades per entitats feministes de la Comunitat Valenciana, que han participat activament en el procés de proposició de candidates.

El Govern valencià va instaurar els Premis Isabel Ferrer en 1999 en commemoració a aquesta professora castellonenca que va contribuir a la promoció educativa de les xiquetes amb la creació de la Casa de l’Ensenyament de Castelló en el segle XVIII. Aquesta va ser la primera escola d’ensenyament gratuït per a xiquetes sense recursos econòmics promoguda a la Comunitat Valenciana.

CatalanSpanish