La Generalitat ajudarà a Vila-real a crear el Primer Centre d’Atenció Primerenca

Els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’exercici 2018 contemplen un nou augment de la partida destinada a la Regidoria de Serveis Socials, amb 200.000 euros més que en 2017 i una línia per a la creació del Primer Centre d’Atenció Primerenca (CAT) per a xiquets amb problemes de desenvolupament. Així ho ha anunciat el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, que ha valorat de manera molt positiva l’aportació que rebrà Vila-real a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.
Escorihuela ha explicat que Vila-real comptarà en 2018 amb 667.000 euros per part del Consell destinats als Serveis Socials generals, enfront dels 435.000 d’aquest exercici. “És un increment de més de 200.000 euros, que se suma als 100.000 euros anuals de més que hem rebut en 2016 i també en 2017”, assegura i recorda que “en global, entre els Serveis Socials generals i els diferents programes específics tindrem prop de 900.000 euros a la partida, enfront dels 330.000 euros del 2015, la qual cosa significa que el Govern del Botànic triplica el que aportava l’anterior govern a la nostra ciutat”, assegura.
No obstant això, Escorihuela ha afirmat que una de les principals novetats que arribarà a Vila-real en 2018 i en les quals ja treballa la Conselleria es troba dins de l’àmbit de l’atenció a persones amb diversitat funcional. “Se’ns ha concedit una línia nominativa de 68.000 euros per a l’engegada d’un nou servei, com serà el futur Centre d’Atenció Primerenca (CAT), on s’oferirà tractament especial assistencial i preventiu per a xiquets d’entre zero i sis anys amb problemes de desenvolupament o risc de patir-los per causes d’origen prenatal, perinatal o postnatal”, explica.
El servei se situarà en el Centre Cívic María de Luna. En principi, està previst que l’equip de professionals atenga a un màxim de 35 xiquets, encara que tal com assegura l’edil, a mitjà i llarg termini, i en funció de la demanda, podria duplicar la seua capacitat, ja que també s’espera que atenga a menuts de fora de Vila-real.

CatalàEspañol