La Generalitat destina 12,7 milions d’euros per a tramitar i iniciar el pagament de les ajudes d’habitatge paralitzades

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha realitzat una ampliació de crèdit per a la línia pressupostària Pla d'Habitatge 05-08 i 09-12 de 12.774.208 euros, tal com s'ha publicat aquesta mateixa setmana en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV)

Això permetrà, d’una banda, completar la tramitació dels expedients d’ajudes que van quedar paralitzats per una instrucció en 2013 i, per una altra, procedir al pagament d’aquestes ajudes.

Així li ho ha traslladat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, als representants de la Plataforma d’Impagats de les Ajudes d’Habitatge durant la reunió que han mantingut.

Més de 1.100 expedients romanien paralitzats en els serveis territorials des de 2013, a pesar que havien rebut la qualificació provisional o definitiva favorable per a la concessió de les ajudes. Aquestes ajudes sense pagar ascendien a 38,4 milions d’euros.

La Generalitat va elevar aquesta situació tant a l’Advocacia com a la Intervenció General perquè aclariren la forma en la qual s’havia de procedir. Una vegada rebuts els informes jurídics, la Conselleria ja pot començar a tramitar aquests expedients per a finalitzar el procés que va quedar paralitzat. Per això, s’ha realitzat una modificació de crèdit que permetrà iniciar els primers pagaments una vegada s’hagen tramitat els expedients.

D’aquesta manera, la Conselleria iniciarà la tramitació d’aquells grups d’expedients que es troben en una fase administrativa més avançada com aquells que ja van obtenir una resolució final, una qualificació definitiva o bé formen part d’expedients d’actuacions d’urbanització.

: Valencià