La Generalitat donarà noves ajudes als afectats per l’incendi de Llutxent

Publicitat

La Generalitat oferirà noves ajudes als afectats per l’incendi que es va iniciar el Llutxent i que va cremar 3.000 hectàrees a principis d’agost, sense limitar-se al primer habitatge i a criteris de renda, segons ha anunciat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant.

El municipi valencià de Gandia ha acollit la reunió extraordinària de la Comissió Interdepartamental per al Seguiment i la Coordinació de la Posteemergencia, en la qual han participat diferents departaments de la Generalitat i els alcaldes dels set municipis afectats per l’incendi: Llutxent, Gandia, Ador, Barx, Pinet, Quatretonda i Ròtova.

PublicitatRovira  

Morant ha explicat que el dilluns començaran els treballs de les brigades de la Generalitat per a eliminar l’arbrat cremat tant en sòl públic com en les parcel·les privades, amb la finalitat d’evitar que caiguen i per a disminuir el risc de plagues i malalties.

Segons ha indicat, el departament d’Urbanisme es posarà en contacte amb els propietaris perquè es puguen acollir a esta mesura i facilitar l’accés dels treballadors.

L’alcaldessa de Gandia ha plantejat així mateix la urgència que les famílies afectades per l’incendi tornen a casa en les mateixes condicions que abans de l’incendi, i ha afirmat que l’Institut Valencià de l’Edificació avaluarà les estructures dels habitatges afectats, perquè els seus propietaris puguen agilitar els tràmits de sol·licitud d’ajudes.

El director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha explicat que esta reunió ha permés activar l’Oficina Única Postemergencia, que s’encarrega de gestionar les peticions dels Ajuntaments, fer un seguiment de l’evolució de les actuacions de tornada a la normalitat i executar la concessió d’ajudes.

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha portat també a esta comissió la proposta d’acord del Consell perquè s’inicien les actuacions dirigides a pal·liar els danys de l’incendi.

Des del moment en què s’aprove el decret, ha explicat Ángel, els Ajuntaments afectats tindran un termini de 45 dies per a presentar les seues peticions, i estes ajudes seran finançades a càrrec del fons de contingència previst en els Pressupostos de la Generalitat.

També ha informat de les actuacions d’emergència per a eliminar l’arbrat cremat i evitar així possibles caigudes dels mateixos sobre persones, habitatges i vials, que tindran un pressupost de 410.991 euros.

PublicitatJuega Limpio Orihuela