19:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Generalitat i Ajuntaments reclamen una AP-7 gratuïta i amb més accessos

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assenyalat que “la Generalitat i els ajuntaments han format un front comú per a exigir al Ministeri de Foment, una AP-7 lliure i gratuïta condisc s’acabe la concessió en 2019”, est és un dels principals acords de la reunió que ha mantingut la consellera i el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, amb una representació de més de 20 alcaldes de municipis de l’àrea d’influència de l’autopista.

A aquesta reunió han assistit els alcaldes i representants municipals d’Algemesí, Almussafes, Altea, Alzira, Benicarló, Castelló, Cullera, Dénia, El Campello, Gandia, Gata de Gorgos, Oliva, Ondara, Sagunt, Tavernes de la Valldigna, Torreblanca, la Vall d’Uixó, Vila-real, Vinaròs i Xàbia.

Després de la reunió, la consellera ha anunciat que el compromís de la Generalitat d’elaborar un document sobre els accessos necessaris para quan es liberalitze aquesta infraestructura. Segons ha indicat, aquest document s’abordarà conjuntament amb els ajuntaments i es traslladarà al Ministeri perquè és “fonamental per a la vertebració del territori en la nostra Comunitat”. A més, ha assegurat que el front comú que han fet la Generalitat i els alcaldes s’ampliarà a un pròxim cim amb els agents socials, sindicals i acadèmics de la Comunitat per a “reclamar aquesta infraestructura necessària per a la Comunitat.”

Estratègia conjunta

Per a la consellera, la reunió ha sigut “una primera trobada necessària i imprescindible per a abordar una infraestructura que té una importància equiparable al Corredor Mediterrani”. De fet, tots els alcaldes i alcaldesses han coincidit tots a compartir la necessitat que l’AP-7 s’allibere i siga gratuïta a partir del 31 de desembre de 2019, quan acaba la concessió. Per açò, s’ha dissenyat un full de ruta que s’anirà ampliant, per a crear una estratègia conjunta per a representar al territori valencià enfront del Ministeri de Foment per a traslladar les reivindicacions.

Falta de planificació del ministeri

En aquest sentit la consellera ha recordat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, li va presentar al ministre de Foment l’Agenda Valenciana d’Infraestructures, on apareix com a prioritat l’alliberament i gratuïtat de l’AP-7. A més, ha apuntat que la conselleria també es va traslladar a Madrid per a abordar la necessitat d’articular una sèrie de comissions tècniques específiques on tractar les infraestructures pendents a la Comunitat Valenciana i on es va acordar crear una comissió bilateral per a abordar l’AP-7 i la necessitat de començar a treballar en les connexions de l’autopista en el nostre territori.

No obstant això, donada la “falta de la planificació del Ministeri de Foment a dos anys perquè vença la concessió”, ha sigut la Generalitat qui ha pres la iniciativa per a redactar un document amb els brancs de connexió necessaris, ja que, ara mateix existeixen una sèrie de projectes, en molts casos oblidats, per a la construcció de variants i circumval·lacions que podrien no ser necessàries amb l’alliberament i gratuïtat de l’AP-7.

Cim amb tots els agents socials i econòmics

Al mateix temps, la consellera ha explicat que “a l’igual que s’ha fet amb el Corredor Mediterrani, hem acordat ampliar la convocatòria per a un futur i organitzar un cim amb els alcaldes i amb tots els agents socials, sindicals i acadèmics de la Comunitat que defensen la necessitat d’aquesta infraestructura”. Segons ha apuntat, l’AP-7 lliure i gratuïta “qualificarà el territori, millorarà la connectivitat de les persones i la seua qualitat de vida, però especialment, és necessari aconseguir el consens per a aquesta infraestructura viària fonamental per a vertebrar el territori de nord a sud”.

Respatler dels ajuntaments

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha ressaltat la importància que la consellera haja convocat aquesta reunió i ha mostrat el total suport de tots els municipis presents en la reunió perquè la conselleria “faça tota la programació i totes les accions de coordinació entre els alcaldes per a manifestar davant del ministeri, la nostra opinió i les nostres reivindicacions en benefici dels veïns de la Comunitat”.

En termes similars s’ha expressat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, que s’ha referit a la importància de l’AP-7 per a la competitivitat de les empreses de la Safor, així com l’alcalde de Xàbia, José Chulvi, que ha plantejat que el consens ja s’ha començat a produir perquè són molts els ajuntaments que han aprovat mocions en aquest sentit.

Finalment, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha subratllat que l’AP-7 és fonamental per al turisme i que són molts els municipis que actualment estan molt mal connectats amb els aeroports i les grans ciutats.

Últimas noticias

Contenido relacionado