La Generalitat augmenta un 33% les ajudes al programa de pilota valenciana en col·legis, fins als 200.000 euros

El departament que dirigeix Vicent Marzà col·laborarà econòmicament amb la Federació de Pilota en les despeses del programa

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha augmentat les ajudes al desenvolupament de ‘Pilota a l’Escola’, el programa de pilota valenciana en centres educatius fins a un total de 200.000 euros, la qual cosa suposa un 33% més que l’any passat.

Així ho arreplega el conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Federació de Pilota Valenciana al qual ha donat llum verda aquest divendres el ple del Consell.

‘Pilota a l’Escola’ és un projecte d’innovació educativa que es realitza des del 2005. Té com a objectiu acostar el coneixement i la pràctica de la pilota valenciana als alumnes, a través d’una jornada teòric-pràctica amb pilotaris.

En concret, Educació i Esport subscriu el conveni sobre la base de la Llei 2/2011 de l’esport i l’activitat física de la Comunitat Valenciana, amb dos línies d’actuació: programes esportius dins de l’educació integral dels joves i protecció i difusió dels esports i jocs autòctons per a promocionar i mantindre les tradicions esportives valencianes.

A açò se suma la protecció especial de la pilota valenciana per la seua declaració com Bé d’Interés Cultural Immaterial en 2014, per part del Consell.

Sota aquest prisma, el departament que dirigeix Vicent Marzà col·laborarà econòmicament amb la Federació de Pilota en les despeses del programa, com en la compra de material esportiu i didàctic, personal tècnic o desplaçaments. Per a açò destinarà 200.000 euros en 2019, un terç més que l’any passat.

La federació, per la seua banda, durà a terme les activitats per les quals es concedeix l’ajuda, en les quals farà constar expressament la col·laboració de la Generalitat. També es compromet a sotmetre’s a control financer i a complir la resta d’obligacions de la llei general de subvencions.

CAMPIONAT EN LA MODALITAT DE RASPALL

Finalment, en col·laboració amb la direcció general d’Esport, la Federació de Pilota designarà als tècnics especialistes i pilotaris necessaris per a les jornades. Comptaran amb una sessió prèvia de formació del professorat i entrega de material, fins a completar-se amb un campionat escolar de pilota en la modalitat de raspall entre els centres participants.

ValenciàEspañol