Els partits valencians es comprometen a augmentar el pressupost de cooperació fins al 0,4% del total en 2023

També s'han compromés a un calendari d'inversions, que permeta que la partida de cooperació en el pressupost valencià represente un 0,20% en 2020; un 0,4 en 2023, i que continue pujant progressivament fins a un 0,7% en 2030, seguint l'Agenda 2030 de Nacions Unides

Europa Press

Els cinc partits amb representació en Les Corts Valencianes (PP, PSPV, Compromís, Ciudadanos i Podem, amb la seua candidatura de confluència Unides Podem EUPV) han escenificat aquest dijous un acord pel qual es comprometen amb la Coordinadora Valenciana d’ONGDs a destinar un 0,4% del pressupost consolidat de la Generalitat “governe qui governe” a la cooperació l’any 2023.

A l’acte han assistit els candidats a la presidència de la Generalitat del PSPV-PSOE, Ximo Puig; Compromís, Mónica Oltra, i Ciudadanos, Toni Cantó; així com la número 2 en la llista per València d’Unides Podem EUPV, Rosa Pérez Garijo; i la número 9 del PP per València, Verónica Marcos.

Rovira  

Els cinc partits han firmat un acord en què es comprometen al fet que la cooperació internacional per al desenvolupament s’assumisca com “una política pública estable dotada de recursos tècnics i econòmics suficients” per a “garantir una política de cooperació internacional transformadora, que enfortisca el teixit social a mitjà i llarg termini, al marge de canvis electorals”.

També s’han compromés a un calendari d’inversions, que permeta que la partida de cooperació en el pressupost valencià represente un 0,20% en 2020; un 0,4 en 2023, i que continue pujant progressivament fins a un 0,7% en 2030, seguint l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Un altre dels punts del document és “impulsar l’Educació per a la ciutadania global i el Comerç just com a ferramentes de cooperació internacional per al desenvolupament que incidisquen en les causes de la pobresa i la desigualtat mundials”.

Així mateix, també s’insta a impulsar la millora de la qualitat de la gestió i al fet que es mantinga la Direcció general de Cooperació Internacional, amb competències, recursos i personal suficients.

El text firmat recorda que enguany la cooperació internacional al desenvolupament compleix 30 anys com a política pública de la Generalitat Valenciana, tres dècades en les quals ha invertit en el desenvolupament de capacitats i oportunitats per a millorar la qualitat de vida i enfortir el teixit social en els països empobrits, de manera que puguen impulsar el seu propi desenvolupament.

PublicitatJuega Limpio Orihuela