Les Corts demanen per unanimitat més recursos per als xiquets amb autisme

Es reclama al Consell que inste al Govern d'Espanya a elaborar amb la major celeritat possible un Reial decret que incloga l'especialitat de Psiquiatria del Xiquet i Adolescència en la formació reglada

El president de la Generalitat, Ximo Puig (i) a la seua arribada al Ple de les Corts. EFE

El ple de les Corts ha aprovat per unanimitat una moció que reclama al Consell mesures per als xiquets amb trastorn de l’espectre autista (TEA), com garantir que siguen detectats al més prompte possible i reben de 0 a 6 anys una atenció integral, personalitzada i coordinada amb els agents implicats.

La moció, presentada inicialment pel PP i sobre la que s’ha consensuat la redacció final, planteja així mateix que el Consell garantisca que tots els xiquets i xiquetes, TEA reben al voltant de 10 i 20 hores mensuals d’intervenció adequada a les seues necessitats, valorades per un equip multidisciplinari amb sessions personalitzades.

També reclama evitar que els autistes majors de 4 anys siguen donats d’alta mentre tinguen diagnòstic i necessitat de continuar el tractament, i que hi haja continuïtat de l’atenció en totes les etapes de la vida.

Altres peticions de la moció, impulsada per la diputada del PP María José Catalá, són assegurar els recursos suficients en els centres educatius ordinaris, tant materials com professionals, per a la realització de polítiques educatives inclusives amb menors amb necessitats educatives especials, com els TEA.

Incrementar les places d’atenció primerenca per a la xarxa pública fins a la total universalització i gratuïtat en l’atenció, intervenció i tractament, i reduir la llista d’espera actual de xiquets i xiquetes, TEA, són altres sol·licituds.

Així mateix, es demana que es modifique el protocol d’atenció integral a les persones amb trastorn de l’espectre autista emés pel Consell en 2017, de manera que l’atenció als xiquets TEA es reconega com a competència de la Conselleria de Sanitat a totes les edats.

L’acord també reclama assegurar que tot el professorat reba una formació específica i continuada en l’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials associades al TEA, i promocionar i facilitar l’accés a les beques i ajudes del Ministeri d’Educació per a alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu.

Finalment, es reclama al Consell que inste al Govern d’Espanya a elaborar amb la major celeritat possible un Reial decret que incloga l’especialitat de Psiquiatria del Xiquet i Adolescència en la formació reglada.

Publicitat