Fins a 19.500 euros per a les empreses que contracten persones joves qualificades mitjançant el pla ‘Avalem Joves’

L'objectiu és impulsar la inserció laboral de les persones joves amb contractes indefinits i en pràctiques

Avalem Joves
Actualitat Valenciana

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Servef, ha convocat subvencions de fins a 19.500 euros per a promoure la contractació de persones joves aturades en empreses de la Comunitat Valenciana.

Amb estes ajudes, emmarcades en el programa AvalemJoves, el #NouServef busca frenar la desocupació juvenil i impulsar les contractacions en el sector privat.
El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que com a novetat enguany el #NouServef subvencionarà, no solament els contractes indefinits, sinó també els contractes en pràctiques. “D’esta manera, ha manifestat, “es flexibilitzen les condicions i s’obri la porta a què puguen optar més empreses”.

El programa de reactivació de la contractació de joves en pràctiques ha sigut consensuat entre el Servei Públic d’Ocupació, els sindicats i els principals agents socials per a trobar una fórmula efectiva que impulse l’ocupació juvenil en les entitats privades. “Gràcies a esta col·laboració, hem millorat el nostre pla de foment d’ocupació i esperem aconseguir que més empreses se sumeixen a este projecte”, ha declarat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu.

Estes subvencions, amb valor de quatre milions d’euros, podrà sol·licitar-les qualsevol entitat ocupadora privada, inclosos els treballadors autònoms, que tinga el seu àmbit d’actuació a la Comunitat Valenciana i empreses de qualsevol naturalesa (tan pública com privada) en el cas de la contractació en pràctiques. Les destinatàries finals d’estes ajudes són les persones joves qualificades, majors de 16 i menors de 30 anys, que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

L’import de la subvenció mitjana serà de 19.500 euros en el cas de realitzar una contractació indefinida i 8.500 euros per a la contractació en pràctiques.
Nomdedéu ha explicat que les subvencions formen part del pla Avalem Joves, un projecte engegat pel Consell per a recolzar la inserció laboral de les persones joves i lluitar contra l’elevada taxa de desocupació juvenil. Estes subvencions de foment de l’ocupació estan cofinançades pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

El secretari autonòmic d’Ocupació ha recordat que ‘Avalem Joves’ és “el projecte més ambiciós que ha dut a terme l’Administració per a incentivar la inserció laboral dels joves” perquè per al Servei Valencià d’Ocupació “la integració laboral dels col·lectius amb dificultats d’inserció és una prioritat i, lamentablement, els joves són un dels grups que més obstacles troba per a accedir al treball”.

Sol·licitud i resolució
Les empreses interessades a percebre les ajudes han de presentar la seua sol·licitud de forma telemàtica a través de l’enllaç “Sol·licitud Telemàtica” que hi ha associat a la convocatòria en l’apartat de subvencions de la web del Servef.
La notificació de les resolucions i actes de tràmit es duran a terme a través de la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es).

Publicitat