La Comunitat resol per primera vegada els expedients de dependència en termini

El nou sistema de valoracions implantat fa dos anys per la Conselleria ha permés incrementar de forma progressiva el nombre de valoracions de la dependència

plans
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. EFE

La Comunitat Valenciana està resolent per primera vegada, expedients de la dependència en el termini que marca la llei, que és dins dels primers sis mesos des que es presenta la sol·licitud, segons ha anunciat a EFE la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

La també vicepresidenta del Consell ha explicat que en la Comunitat Valenciana hi ha ja 617 persones a les quals se’ls ha resolt dins de termini l’expedient, i per tant la concessió d’algun tipus de servei o prestació econòmica del sistema d’atenció a la dependència, alguna cosa que “no havia passat mai” en la Comunitat.

“Ja estem resolent expedients en termini i hi ha gent que no entra en la llista d’espera”, ha manifestat la consellera, qui ha ressaltat que això ha sigut possible gràcies al “grandíssim esforç” que s’ha fet i ha precisat que aquesta situació s’accelerarà i s’incrementarà en els cinc mesos que queden d’enguany.

Oltra ha destacat a més que el sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat està a punt d’arribar a les 70.000 persones, i ha recordat, que quan el juliol de 2015 va prendre possessió d’esta Conselleria hi havia 45.000 persones a l’espera d’entrar dins del sistema de protecció a la dependència.

Ha reivindicat que, gràcies al “canvi profund” que han aplicat en el sistema de la dependència, s’han resolt “més de 50.000 expedients” en tres anys de gent que estava en llista d’espera, la qual s’ha reduït “no solament en termes quantitatius, sinó també qualitatius”.

En estos moments, ha precisat, en la llista d’espera “no solament hi ha menys de la meitat de les persones” que es van trobar, al juny eren 19.514 persones, quan a mitjan 2015 eren 46.496, sinó que el temps mitjà d’espera ha passat dels quatre anys i mig de llavors, a l’any i tres mesos de l’actualitat.

Ha destacat que des de l’inici de la legislatura, el juliol de 2015, s’han incorporat 50.461 nous beneficiaris al sistema de dependència, i s’ha reduït la llista d’espera en 26.982 persones.

A més, el nou sistema de valoracions implantat fa dos anys per la Conselleria ha permés incrementar de forma progressiva el nombre de valoracions de la dependència, de manera, que per exemple des de principi d’any s’han efectuat 15.699, la qual cosa suposa un 72,5% més que en el mateix període de 2017 i una mitjana de 86 valoracions diàries.

La consellera ha indicat que estes dades són un exemple més que, gràcies al nou Consell, en l’actualitat hi ha “milers de valencians que viuen millor i tenen menys dificultats que fa tres anys”, un període en el qual “tots els indicadors han millorat”, des dels econòmics als socials.

Així, ha citat també que un milió i mig de persones ja no abonen el copagament farmacèutic, i per tant ja no han de triar “entre curar-se i arribar a fi de mes”, ha recordat que a les persones majors en residències se’ls han retornat les pagues extraordinàries, i ha destacat que estan “traient als xiquets dels barracons, perquè tinguen infraestructures dignes”.

Publicitat