El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat desactiva el seu Pla Territorial de l'”Operació Esperança del Mediterrani”

Des de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències es destaca la coordinació amb què s'ha actuat en l'atenció i assistència a les persones migrants de l'"Aquarius"

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha desactivat a les 9.30 hores d’aquest matí el Pla Territorial d’Emergències de la Comunitat Valenciana, activat dimarts passat en fase de Preemergència a causa de l’arribada al Port de València aquest cap de setmana del buc “Aquarius“, amb 630 persones migrants a bord.

No obstant això, encara que el Pla Territorial d’Emergències ha estat desactivat, continuen les accions i seguiment posterior de la fase de Preemergència.

El Pla es va activar amb l’objectiu d’organitzar tot l’operatiu logístic, assistencial i sanitari, de la qual ha vingut a denominar-se “Operació Esperança del Mediterrani”. La constitució del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI) es va realitzar gairebé simultàniament a l’activació del Pla, davant l’arribada imminent d’aquest vaixell que el seu atraque va ser rebutjat per les autoritats italianes, després de quatre dies de travessia fins a arribar a les costes valencianes en un viatge amb mala mar.

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha destacat l’eficàcia en l’actuació i l’alta coordinació, professionalitat i humanitat davant aquest esdeveniment per part de totes les administracions implicades: local, autonòmica i estatal, així com per part de forces de seguretat i Creu Vermella, voluntaris, etc.

L’Agència també ha valorat positivament el civisme mostrat per les persones migrants, que trepitjaven terra per primera vegada després de dies de convivència en els tres vaixells, tant per les seues condicions com pel fet d’enfrontar-se a un canvi radical en les seues vides i a situacions que els són completament desconegudes.

En un primer moment de l'”Operació Esperança del Mediterrani” han estat nombroses les mostres de suport i solidaritat per part de ciutadans i ciutadanes anònimes que, a través del telèfon i correu electrònic habilitat per la Generalitat Valenciana dimarts passat, han realitzat els seus oferiments solidaris. Des d’aquest dia fins hui, la Generalitat Valenciana ha rebut 3.888 telefonades i correus electrònics

Han estat concretament 2.560 correus electrònics i 1.299 telefonades, més altres 29 addicionals realitzades al telèfon d’Emergències “112 Comunitat Valenciana” que, encara que no és un telèfon dedicat a aquestes situacions, també ha atés aquests oferiments ciutadans que, majoritàriament, s’han centrat a oferir acolliment per a xiquets, xiquetes i dones per realitzar serveis de traducció entre les persones migrants i l’operatiu assistencial.

Aquest telèfon i correu, que han estat canalitzats aquests dies a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, han estat desactivats aquest mateix matí.

La Generalitat Valenciana reitera novament l’agraïment a la solidaritat i participació desinteressada en l’emergència humanitària del “Aquarius” per part de tots els ciutadans i ciutadanes que s’han comunicat i segueixen comunicant-se a través d’aquestes vies, així com a totes i cadascuna de les persones que han participat en l’operatiu logístic, assistencial i sanitari de l'”Operació Esperança del Mediterrani”.

Publicitat