La Generalitat adjudica els desplaçaments dels funcionaris que permetrà estalvis de fins al 13%

Els estalvis s'obtenen de les rebaixes oferides en la facturació dels viatges de fins a 48.000 euros, de la reducció de despeses en la gestió de bitllets (144.000 euros) i del conveni amb Renfe (129.000 euros).

267
VIV_Tram_d'alacant_ha_transportado_FOTO_(EMBARGADA_HASTA_EL_15-08)

La Generalitat ha resolt adjudicar l’Acord marc per a la contractació centralitzada dels desplaçaments oficials i estades en hotels que realitzen els empleats públics i alts càrrecs de l’Administració i del Sector Públic Instrumental a tres agències de viatges, entre les quals figura una empresa valenciana. En concret es tracta Viatges El Corte Inglés SA, Viatges Falcó SAU i la valenciana Viatges Transvia Tours SL.

Aquestes signatures han sigut les úniques que han superat els requisits fixats per la Generalitat per a resultar adjudicatari, unes clàusules exigents que fixaven els descomptes mínims i comissions màximes que podien cobrar-se. A partir d’aquests límits, les empreses havien de presentar les seues ofertes millorant el preu de partida. L’objectiu era obtenir el preu més competitiu i amb les millors condicions.

La contractació centralitzada, per primera vegada en la Generalitat, d’aquests serveis mitjançant un procediment obert permet un estalvi estimat del 10% en el cost però ara, després de l’adjudicació a tres agències de viatge i incloent les millores oferides per aquestes empreses, s’obtindran economies addicionals de fins al 3%. L’estalvi global de fins al 13% suposa més de 300.000 euros sobre el valor total de l’acord marc de viatges i estades de la Generalitat que, per a un període d’un any, se situa en 2,45 milions d’euros.
Aquest estalvi del 13% s’obté dels descomptes oferits per les agències de viatges, que han arribat fins al 3% en la facturació dels desplaçaments i estades depenent del volum de despesa de cada entitat. L’estalvi inicial estimat partia d’un descompte mitjà de l’1,5%.

En haver-se aconseguit fins a un 3% segons els casos, l’estalvi s’eleva a uns 48.000 euros.
També s’han obtingut rebaixes per l’eliminació o substancial disminució de les comissions que es paguen per l’emissió de bitllets, que sumen al voltant de 144.000 euros. Aquestes comissions de les agències per la tramitació de bitllets poden suposar fins a 40 euros per passatger en vols internacionals.

A partir d’ara s’inicia la segona fase de la contractació, en la qual les conselleries i el sector públic podran triar entre dues modalitats: la subscripció d’un contracte amb una de les adjudicatàries o la realització de segones licitacions amb les adjudicatàries per a cobrir peticions concretes de serveis.