La Generalitat i la Diputació s’uneixen per a presentar un pla d’intervencions educatives municipals

Ambdues institucions treballen per al manteniment d'infraestructures educatives a través del nou Pla de millora d'espais educatius municipals 2018-2019

La Diputació de València i la Generalitat Valenciana invertiran prop de 16 milions d’euros entre enguany i 2019 en el que serà la segona fase del Pla municipal de manteniment d’escoles i en la millora d’espais educatius municipals (conservatoris, escoletes i escoles d’adults). Així ho ha indicat aquest matí Vicent Marzà, conseller d’Educació, acompanyat de Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació, i Mercedes Berenguer, diputada de l’àrea de Benestar Social.

Estes inversions són especialment necessàries i són fruit de la cooperació interinstitucional“. Així ha definit Vicent Marzà aquest nou pla de millora, amb el qual totes les escoles infantils, conservatoris i escoles d’adults rebran una ajuda de 38.000 euros per a dur a terme obres en les seues instal·lacions. “Quan arribem al Govern, hi havia centenars de centres que necessitaven aquest tipus d’ajudes i  hui este nombre, gràcies a estos projectes, s’ha reduït”, ha assenyalat el conseller.

Este nou pla de la corporació se sumisca al Pla municipal de manteniment d’escoles que es va iniciar en 2017 i que enguany continuarà també amb uns fons de 5,5 milions d’euros per a finançar el canvi de portes i finestres dels centres educatius d’Infantil i Primària, millorar les condicions d’alumnes i professors i augmentar així l’eficiència energètica de les instal·lacions. Maria Josep Amigó ha recalcat que “els governs anteriors no havien posat a les persones en el centre de les seues polítiques”, però per a ells “les persones i l’educació són el més important“.

La vicepresidenta també ha indicat que mitjançant aquest pla, tots els ajuntaments amb escoles infantils, conservatoris i centres de formació d’adults, sense excepció, “rebran ajudes per a poder adequar aquests centres d’ensenyament reglat“. Amb açò es pretén impulsar la millora de la qualitat de l’ensenyament en tots els àmbits perquè es duran a terme un total de 270 actuacions en 160 municipis. Així mateix, Amigó ha destacat que “el 45% de les ajudes del nou Pla de millora es destinaran als pobles de menys de 5.000 habitants“, ja que estos “són els que a voltes es troben amb més dificultats econòmiques per a mantenir els serveis dels centres”.

Per la seua banda, Mercedes Berenguer ha ressaltat que “hi havia molta faena per fer i ara és una realitat” perquè del que es tracta “és de donar respostes a les necessitats de les persones i la col·laboració entre les administracions està sent clau“. A més, la diputada ha assenyalat que “els alcaldes i les alcaldesses tenen les portes obertes de para qualsevol dubte o consulta”, ja que estan “per a ajudar i no per a posar pegues als seus projectes“. “El que pretenem és fer xicotetes accions en col·legis, escoles infantils o conservatoris que ajuden a millorar l’educació en la seua globalitat”, ha explicat Berenguer.

 

 

CatalanSpanish