El Tribunal de comptes embarga 59.000 euros a Blasco i els transfereix a la Generalitat

Dels 1,7 milions de l'ajuda humanitària al Tercer Món només van arribar a la seua destinació 43.953 euros i el Tribunal de Comptes ja va xifrar en 1.623.819 euros el crebant per a les arques públiques valencianes

L'exconseller Rafael Blasco durant una declaració davant els tribunals. EFE/Arxiu

El Tribunal de Comptes ha embargat 59.000 euros a tres dels condemnats del PP pel cas Blasco, entre ells, l’exconseller Rafael Blasco, i els ha transferits a la Generalitat en el marc del procediment de reintegrament per abast per a recuperar els diners sostrets a les arques públiques.

Així consta en una notificació del màxim òrgan auditor de l’Estat, que persegueix que excàrrecs del PP i funcionaris condemnats retornen els 1,7 milions de fons públics que degueren destinar-se a diversos projectes de cooperació a Nicaragua però que es van desviar perquè els responsables de la trama de corrupció compraren diversos immobles a València, segons fonts coneixedores del cas.

Dels 1,7 milions de l’ajuda humanitària al Tercer Món només van arribar a la seua destinació 43.953 euros i el Tribunal de Comptes ja va xifrar en 1.623.819 euros el crebant per a les arques públiques valencianes.

Els 59.000 euros recuperats ara corresponen a les pensions de l’exconseller de Solidaritat sota el mandat de Francisco Camps, Rafael Blasco, i del seu exsecretària general administrativa Tina Sanjuán, i a la nòmina de l’exsotssecretari de Solidaritat Alexandre Catalá, segons les mateixes fonts.

Amb aquest embargament, la Generalitat ha pogut recuperar fins hui entorn de 650.000 euros dels 1,7 milions desviats.

El juny de 2015, el Tribunal Suprem va ratificar la condemna de Rafael Blasco i altres responsables de la trama de corrupció pel desviament de fons destinats al Tercer Món dictada un any abans pel TSJ de la Comunitat Valenciana.

Blasco va ser condemnat per malversació, prevaricació i falsedat documental a 6 anys i mig de presó.

En el procediment penal del TSJCV ja es va procedir a requerir la devolució de les quantitats als empresaris però és en el Tribunal de Comptes on correspon la reclamació a les autoritats polítiques i funcionaris condemnats.

Publicitat