La Generalitat facilita a 258 ajuntaments, equips de comunicació d’emergències

La Generalitat subministra el material a municipis sense policia local o amb alt risc sísmic, d'inundacions o de nevades

La Generalitat facilitarà a 258 ajuntaments, equips de comunicacions de ràdio per al seu ús en situacions d’emergència o preemergència.

El cap del Consell, Ximo Puig, ha participat en el Palau de la Generalitat en l’acte de lliurament a una trentena de municipis del lot dels primers kits d’aquestes característiques que la Generalitat subministra.

El president ha assenyalat que es tracta “d’una xicoteta mesura” per a “tindre capacitat de resposta en els moments més difícils”, quan no es disposa de cobertura telefònica o ha caigut la xarxa.

El president, que ha incidit en la necessitat de millorar els serveis i la qualitat de vida de les àrees rurals, ha considerat prioritària la seguretat i la resposta a les emergències. Per això, ha destacat que, amb el lliurament d’aquests equips, els municipis podran estar connectats al “potent” sistema d’emergències del 112.

Per part seua, el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), José María Ángel, ha assegurat que la Generalitat entregarà aquests equips a un total de 258 municipis que es troben “en condicions de falta de comunicació”.

Així, Ángel, que ha assegurat que el Consell busca acabar amb les “zones d’ombra en el nostre territori”, ha assenyalat que, amb els kits, aquestes localitats disposaran “d’un canal de comunicació permanent amb el centre de coordinació d’emergències de la Generalitat”.

En aquest sentit, Ángel ha explicat que els 258 municipis aprofitaran la “robusta” xarxa de comunicacions de la Generalitat, “que té una forta implantació en el territori”.

Despoblació

El cap del Consell, a més, ha incidit que la Comunitat Valenciana té un “problema real” de despoblació, al mateix temps que ha alertat que els desequilibris territorials “no solament afecten les persones que viuen en les àrees rurals”, sinó al conjunt de la Comunitat.

Per això, ha advocat per “l’estratègia global” contra aquest problema, que marca l’agenda Avant, com és el cas del fons especial per a municipis en risc de despoblació, una línia que, com ha explicat Puig, completa la dotació del fons de cooperació municipal projectada per la Generalitat.

Els equips entregats

L’AVSRE entregarà un total de 258 equips de radi a municipis que no disposen de policies locals o que compten amb un alt risc sísmic, de nevades o d’inundacions. En concret, 103 equips aniran destinats a localitats de la província de Castelló; 98, a la de València i 57, a la d’Alacant.

A més, es comptarà amb 17 kits addicionals per a casos de municipis no inclosos en el llistat inicial, que puguen necessitar-lo en situacions de risc.

Els equips permetran estar en contacte amb el Centre de Coordinació de l’Eliana o amb altres grups connectats a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergències i Seguretat de la Comunitat Valenciana (COMDES).

Els receptors del primer lot de 50 kits han sigut Ademús, Alboraig, Barx, Benifairó, Camporrobles, Castellnou, El Ràfol d’Almúnia, Guadassuar, La Pobla del Duc, Macastre, Montanejos, Montaverner, Orxeta, Quartell, Les Coves de Vinromà, Rotglà i Corberà, Salines, Sinarques, Soneixa, Sumacàrcer, Tales, Tàrbena, Traiguera i Viver.

Publicitat