martes, 28 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Generalitat engega un programa que permetrà destinar 26,6 milions d’euros per a fomentar l’ocupació entre joves de 16 a 29 anys.

La Generalitat ha engegat el programa ‘Avalem Joves +’, un pla que permetrà destinar 26,6 milions d’euros -ampliable fins a 50- per a fomentar l’ocupació entre els joves de 16 a 29 anys.

Així ho ha explicat el President de la Generalitat, Ximo Puig, durant la presentació del programa, després de reunir-se amb el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i representants de la conselleria d’Hisenda i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Aquesta acció permetrà l’accés a l’ocupació mitjançant un contracte de 6 o 12 mesos a entre 2.000 i 2.500 joves “que no han tingut encara cap oportunitat en el món del treball” i que siguen beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil impulsat per la Unió Europea, tal com ha indicat Puig.

“El dret al treball és l’objectiu fonamental del Govern valencià”, ha subratllat el President, que ha indicat que, per aquest motiu, el Consell treballa conjuntament per a generar un entorn favorable per a l’activitat econòmica i incentivar l’ocupació des de l’acció directa.

És precisament en aquest objectiu on s’emmarca el programa ‘Avalem Joves +’, una iniciativa destinada als qui “han sigut els més perjudicats en la crisi”, ha dit el President, que ha recordat que la taxa d’atur juvenil entre els 16 i els 24 anys era del 46% a la fi del 2016. “Per dades com a aquest és pel que és més necessari que mai engegar amb tota la fortalesa la iniciativa de Garantia Juvenil de la Unió Europea”, ha puntualitzat Puig.

A l’inici de la legislatura al juliol del 2015, solament estaven registrades 4.234 persones joves en aquesta iniciativa, mentre que en l’actualitat són 35.430 les persones adscrites. En aquest sentit, Puig ha destacat l’esforç realitzat per la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball dirigida per Rafa Climent, que, ha dit, ha treballat per a donar a conéixer aquesta iniciativa.

Per la seua banda, el conseller Rafa Climent ha indicat que ‘Avalem Joves +’ naix per a “intensificar” el programa ‘Avalem Joves’, un pla específic per als joves amb accions integrades d’orientació, formació i ajudes a la contractació.

‘Avalem joves +’

L’objectiu, ha assenyalat Climent, és “tractar de facilitar als joves perquè puguen adquirir experiència laboral en les entitats locals de la Comunitat Valenciana, com una forma d’incrementar el seu bagatge professional i millorar el seu ocupabilitat”.

És per açò pel que les entitats beneficiàries d’aquest programa seran els ajuntaments, les mancomunitats, les fundacions, els patronats i les diputacions de la Comunitat Valenciana, així com els seus organismes autònoms, “que podran comptar amb la generació millor preparada de la història per a modernitzar l’administració i incorporar nous coneixements i habilitats”, ha assegurat Climent.

A través de ‘Avalem Joves +’ es garantirà a totes les entitats locals sol·licitants una subvenció per a la contractació de, almenys, una persona. El restant de la dotació que poguera existir es distribuirà de manera proporcional a l’atur registrat de les persones joves menors de 30 anys del corresponent àmbit territorial.

Garantia Juvenil

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés dels joves al mercat de treball. En el cas d’Espanya, s’emmarca en l’estratègia de Prendiment Jove aprovada pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Aquesta iniciativa estableix que els joves puguen rebre una oferta d’ocupació, d’educació o formació després d’haver finalitzat els seus estudis o quedar aturats.

Últimas noticias

Contenido relacionado