“Estem treballant per a retardar l’epidèmia davant el probable recompte de nous casos”

La subdirectora general d'Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha, informa sobre la situació del covid-19 en la Comunitat Valenciana davant la possibilitat de compatibilitzar nous casos.

coronavirus valèncoa
LA subdirectora general d'Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha, en la roda de premsa este matí.

Este matí la subdirectora general d’Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha, ha informat sobre la situació del covid-19 en la Comunitat Valenciana. Donat l’estat d’alerta que s’ha declarat en Europa de contagi moderat-elevat, en la comunitat es preparen d’avant la possibilitat de pròxims casos. De fet, la subdirectora ha avançat que “estem canviant les ferramentes de detecció del coronavirus per a retardar l’epidèmia, el que no significa que no tinguem més casos en els dies vinents”.

Pel moment, Conselleria s’ha reunit per la matinada per a parlar de la situació del covid-19 a la comunitat ara que s’ha activat el protocol per coronavirus en dos casos més, després que es descartara anit el cas de la Vall d’Uixó. Una vegada es tinguen conclusions de la reunió, se celebrarà una altra reunió esta vesprada en altres comunitats autònomes, per a posar en comú tota la informació, “en estos moments, la coordinació entre les comunitats és vital per a frenar l’expansió”, ha dit l’experta en epidemiologia.

Alta probabilitat que es produïsquen més casos

Hermelinda Vanaclocha ha declarat que és probable que es comptabilitzen nous casos de contagiats, ja que el brot al nord d’Itàlia (Lombardia, Benetton…) ha sigut molt gran i encara no se sap d’on s’han contagiat. Per això en els següents dies anirem “activant i desactivant” el protocol del coronavirus.

L’experta ha recordat que els símptomes del coronavirus són febra alta, tos, i dificultat respiratòria, molt pareguts a la grip comú, per aixó es prega que a sols acuden al metge si es que han tingut contacte en Itàlia o persones que hi hagen estat allí. No obstant això, les persones que hi hagen estat al sud d’Itàlia no tenen per què preocupar-se. D’ara endavant, les organitzacions sanitàries faran una roda de premsa al dia per a informar de la situació.

: Valencià