L’administrativa d’una fundació del cas Blasco diu que es feien “paperets” per a justificar les eixides de diners

Davant l'interrogatori del seu advocat, l'administrativa, que aquest dilluns va reconéixer que no tenia cap tipus d'experiència prèvia en aquest sector quan va ser contractada per Hemisferio, ha assegurat que no s'ha beneficiat de l'activitat de la fundació i que de fet se li "va deixar a deure" diverses nòmines

Francisco Martínez/Europa Press
Publicitat

María Isabel Castillo, administrativa d’una de la Fundació Hemisferi, una de les entitats implicades en el conegut com a cas Blasco, ha assegurat aquest dimarts que les factures que aquesta entitat emetia per a justificar els cobraments de la Conselleria de Solidaritat “de vegades no es corresponien amb la realitat”, açò és, que no es realitzaven tals treballs.

Sobre este tema, ha explicat que per a justificar l’eixida dels diners transferits per la Generalitat que no es gastava en les finalitats per als quals estava previst, s’emetien factures o “paperets”, com ella mateixa les cridava en una conversa intervinguda, segons ha reconegut.

PublicitatRovira  

Així ho ha explicat aquest dimarts Castillo en la tercera jornada de compareixences dels acusats en aquest procés, en el qual es jutgen presumptes irregularitats en subvencions de l’extinta Conselleria de Solidaritat que dirigia l’exportaveu del PP en Les Corts, Rafael Blasco, i fallida construcció d’un hospital a Haití, després del terratrèmol que va assolar aquest país.

Castillo va començar la seua declaració aquest dilluns, quan va reconéixer que era l’empresari Augusto César Tauroni qui realment estava darrere de la Fundación Hemisferio, una organització que al seu juí es va crear arran de la relació que unia als Tauroni amb Blasco i l’aleshores cap d’àrea de Solidaritat, Marc Llinares.

També va relatar com mantenia contacte amb l’aleshores secretària personal de l’exconseller de Solidaritat, a causa que li enviaven a intercanviar “paquets” amb ella en la seu de la Conselleria o enfront de la Casa dels Caramels que es trobava al costat del parlament valencià, encara que va dir desconéixer el contingut d’aquests enviaments.

Aquest dimarts ha continuat la declaració de Castillo, que a preguntes de les defenses ha apuntat que creu que sí es van dur a terme els projectes de construcció d’hivernacles, horts i formació per a dones de zones pobres de la República Dominicana i sobre els quals els investigadors creuen que no es van efectuar o es van fer per un import menor al previst amb la finalitat de desviar la resta dels diners públics. “Fins a on jo sé, sí es van implantar”, ha dit.

Així mateix, davant l’interrogatori del seu advocat, l’administrativa, que aquest dilluns va reconéixer que no tenia cap tipus d’experiència prèvia en aquest sector quan va ser contractada per Hemisferio, ha assegurat que no s’ha beneficiat de l’activitat de la fundació i que de fet se li “va deixar a deure” diverses nòmines.

PublicitatJuega Limpio Orihuela