sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Generalitat impulsa l’aplicació de noves tecnologies en la gestió turística

La Generalitat està impulsant l’aplicació de les noves tecnologies en la gestió turística dels museus i espais arqueològics per a apropar el patrimoni a la societat. Aquest és l’objectiu de les II Jornades de Museus i Col·leccions Museogràfiques Permanents de la Comunitat Valenciana que se celebra a l’Alfàs del Pi.

En la inauguració de les jornades han participat la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, la directora general de Turisme, Raquel Huete, i l’alcalde de l’Alfás del Pi, Vicente Arques.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha destacat que aquestes jornades són un clar exemple de “la descentralització de la cultura, línia d’acció prioritària d’aquesta direcció general”, ja que aquesta és la segona edició que es realitza al municipi alacantí, mentre que la primera es va realitzar l’any passat a Borriana (Castelló) i les terceres seran a la província de València l’any que ve. Aquest és el camí que volem i hem de seguir”.

Ha afegit que “volem que tot el nostre territori se senta reconegut i valorat per igual i és absolutament necessari que tots els museus i col·leccions museogràfiques permanents, com a gestors directes del patrimoni cultural existent als seus municipis, tinga les mateixes oportunitats de formació contínua, actualitzada i innovadora”.

Carmen Amoraga ha defensat “la necessitat de debatre en aquestes jornades sobre l’ús de tecnologies de la informació aplicades al patrimoni arqueològic, tant per a la seua investigació, conservació i difusió, i com aquestes tecnologies s’han convertit en un excel·lent recurs per a la gestió turística d’aquest”.

La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha manifestat que des de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat.tur, “recolzem la incorporació de tecnologia en el sector turístic i en aquesta ocasió a través de la interpretació del patrimoni cultural”, i ha explicat que gràcies a la incorporació de la tecnologia, “els guies turístics es podran beneficiar, també els turistes i els recursos culturals”.

Cal ressaltar que l’Agència Valenciana del Turisme col·labora amb els organitzadors d’aquestes Jornades a través de l’Invat.tur, a través de l’edició i difusió de la publicació que es genere després de la celebració de les Jornades.

Huete ha recordat que, per a la Generalitat, “el turisme cultural és un element fonamental perquè ajuda a avançar en la desestacionalització i a elevar la rendibilitat dels negocis turístics, ja que ens posiciona en un mercat amb un poder adquisitiu rellevant, amb capacitat de generar impacte econòmic en el sector turístic”.

Durant els dies 3 i 4 de març, especialistes en turisme i en patrimoni cultural intercanviaran iniciatives i projectes que uneixen tecnologia i patrimoni. La generalització de la tecnologia com ha de ser aprofitada pels gestors culturals i turístics per a arribar de forma efectiva al públic.

Últimas noticias

Contenido relacionado