```
martes, 23 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Generalitat admet la possibilitat d’un gran incendi com el de Portugal

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en la jornada de presentació de les novetats de la campanya contra els incendis forestals per a 2017. La trobada, que ha comptat amb representants de totes les institucions i agències implicades, constitueix per al President un exemple de col·laboració necessària per a lluitar de forma més “eficaç” contra els incendis.

“La cooperació entre institucions ha augmentat clarament en estos dos anys i és un camí irreversible”, ha destacat Puig, qui ha agraït a tots els participants el compromís i el treball realitzat a l’hora de sumar tot el seu talent i generar sinergies que minimitzen un risc que, a la Comunitat Valenciana, “existeix els 365 dies de l’any”.

A la reunió han assistit representants de la l’Agencia Estatal de Meteorologia (Aemet), la Unitat Militar d’Emergències (UME), delegació del Govern, Protecció Civil o Seprona, entre altres.

El cap de l’Executiu valencià ha destacat que la fase més important de l’estratègia antiincendis de la Generalitat és la prevenció, que es realitza a través de campanyes de sensibilització, però també la rapidesa a l’hora de detectar el foc i engegar l’operatiu. “Hem d’orientar tot el nostre treball i capacitat a la immediatesa en la detecció i la primera intervenció”, ha declarat.

Drons per a lluitar contra el foc

Una de les novetats que s’ha presentat en esta jornada és la incorporació de dues drons dissenyats per a ajudar en tasques de perimetració, així com per a detectar punts calents a través de l’ús de càmeres tèrmiques o elaborar mapes de risc. A més, podran realitzar vols que permetran planificar el treball durant la nit i traçar estratègies en les primeres hores del matí.

A esta adquisició s’ha referit Ximo Puig, qui ha afirmat que estos dispositius suposen una aplicació tecnològica “de primera divisió”, i ha recordat que la Comunitat Valenciana ha sigut la primera a aprovar un decret de regulació d’estes aeronaus pilotades per control remot.

“Per al meu és molt important com la innovació tecnològica s’esta transferint a esta lluita contra els incendis i en este sentit s’obri un camí molt interessant”, ha afirmat.

Corresponsabilitat

El cap del Consell ha fixat una altra de les principals estratègies en la conscienciació ciutadana. “Ací hi ha un efecte de corresponsabilitat”, ha recordat Puig, que ha volgut agrair el compromís mostrat per tots els mitjans de comunicació que s’han sumat a la campanya de prevenció de la Generalitat ‘Stop al Foc’.

D’altra banda, el President també ha volgut dirigir-se als afectats per l’incendi forestal de Portugal, als qui ha oferit el suport del Consell. “Vull traslladar la nostra solidaritat i condolences al poble portugués, sabem el que es pateix en els incendis i la pèrdua d’eixes 64 vides humanes mereixen tota la nostra estima”, ha declarat.

A més, Puig ha anunciat que el Govern valencià ha iniciat els procediments per a atorgar la Medalla al Mèrit de la Protecció Civil als tres bombers forestals que el passat 15 de juny van ser aconseguits per un raig mentre participaven en l’extinció d’un incendi forestal a Tuéjar.

Novetats campanya contra incendis forestals 2017

Per a la campanya del 2017, l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha convertit tres unitats de bombers forestals (UBF) -que fins ara eren de reforç- en anuals, i ha afegit tres autobombes anuals.

Quant als mitjans aeris d’extinció, a més dels drons, compta amb dos nous helicòpters de coordinació, sis d’extinció i un més de gran capacitat, a més de dos avions amfibis i set de càrrega en terra.

Últimas noticias

Contenido relacionado