15:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Generalitat incorpora nous equips forestals

La conselleria ha intensificat, un any més, les labors de vigilància, informació, formació i dissuasió a través del Pla de Vigilància, ha assegurat Cebrián. El pressupost per a la campanya ascendeix a quasi 11 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment del 2% respecte a l’exercici anterior. S’ha aconseguit optimitzar l’increment a força de redimensionar tant l’operatiu com el grup de gestió i s’ha dedicat un major esforç en l’augment de la presència en el territori per a millorar l’operativitat dels recursos.

D’altra banda, s’han destinat 3,2 milions d’euros a infraestructures de prevenció, com en l’exercici precedent, i es manté, així mateix, l’augment en hores de vigilància de la campanya anterior, especialment en els recursos de les unitats mòbils que van augmentar entorn d’un 9% en tot el territori de la Comunitat Valenciana. Els efectius humans destinats al pla de vigilància ascendeixen 447, dels quals 110 corresponen a la província d’Alacant, 164 a la de València i 118 a la de Castelló. La resta pertanyen als serveis centrals.

Durant l’exercici anterior es van realitzar més de 40.000 actuacions informatives, 2.259 actuacions correctivas sobre un total de 4.510 persones i amb 1.184 parts de cremes associats. A més, es van efectuar actuacions en 526 incendis, entre deteccions, primeres intervencions, conducció de mitjans i unes altres. En total, els efectius del Pla de Vigilància van recórrer durant la campanya 3.668.857 quilòmetres, una mitjana de 10.000 quilòmetres diaris.

Últimas noticias

Contenido relacionado