La Generalitat investigarà les entrades i eixides al magatzem d’expedients

Climent ha indicat que, segons la informació que disposen, "hi ha moltíssimes coses molt rares"

La Conselleria d’Economia sol·licitarà a la d’Hisenda, de la qual depén el centre logístic de la Generalitat on es guarden expedients com els relacionats amb el cas Erial, que detalle “qui ha entrat” allí i “quina informació” ha consultat en els últims temps.

Així ho ha assenyalat als periodistes el conseller d’Economia, Rafael Climent, després que el seu departament hi haja obert expedient informatiu al responsable de Recursos Humans de l’IVACE després de conéixer-se que va consultar els expedients del Pla Eòlic dies abans que l’UCO detingués a l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana.

“Cal fer una recerca molt rigorosa i molt detallada, no únicament de fa deu dies; cal anar un poc més enrere” i veure “durant un període de temps ampli” quines persones han entrat en este magatzem i “per a què”, ha indicat el conseller.

Climent ha indicat que, segons la informació que disposen, “hi ha moltíssimes coses molt rares”, doncs pel que sembla els folis de l’expedient del Pla Eòlic estaven damunt de les carpetes i no dins d’elles, la qual cosa els fa pensar que este funcionari no es va emportar documentació.

Ha explicat que la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha signat ja l’obertura de l’expedient informatiu al cap de personal, del desenvolupament del qual es farà càrrec la Conselleria de Transparència.

Preguntat sobre si l’obertura d’este expedient implica apartar del seu lloc a este funcionari, Alfonso Roselló, el conseller ha indicat que no es pot “jutjar de manera negativa a ningú sense saber exactament què ha passat”.

Ha afegit que esta persona és responsable de Recursos Humans, i en estos moments s’està treballant en un canvi de la Relació de Llocs de treball de l’Ivace, per la qual cosa “ha anat més vegades al magatzem per agafar documentació” relacionada amb esta RPT.

El conseller ha considerat que “cal ser cautelosos” i treballar “des del rigor”, per la qual cosa cal esperar a disposar de tota la informació per conéixer si realment “hi ha una implicació directa” o una “motivació clara” d’este funcionari amb els expedients del cas Erial.

“Treballar amb rigor és molt més important que fer les coses ràpid”, perquè llavors es pot fer “malament”, ha asseverat el titular d’Economia, qui ha apel·lat a “fer les coses tan bé com siga possible”.

Climent ha considerat que ha d’haver-hi un “control exhaustiu” en l’accés als expedients, i ha indicat que si és necessari s’analitzarà en el Consell si cal augmentar els controls perquè “no tornen a passar” fets com a este. EFE

Publicitat