El personal sanitari podrà jubilar-se als 70 per necessitats organitzatives

Es contempla la prolongació de permanència en el servei actiu amb caràcter general fins als 67 anys i fins als 70 anys si es compleixen determinats requisits

La vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell. EFE

El personal sanitari podrà prolongar la seua edat de jubilació fins als 70 anys per a satisfer necessitats de l’organització i tenint en compte criteris de qualitat assistencial, tècnica investigadora, compromís amb l’organització i transmissió de coneixement expert.

El Consell ha aprovat aquest divendres el decret que regula el Pla d’Ordenació de Recursos Humans (PORH) 2019-2021 de Sanitat, en el qual es contempla la prolongació de permanència en el servei actiu amb caràcter general fins als 67 anys i fins als 70 anys si es compleixen determinats requisits.

L’objectiu del Pla, com ha explicat la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del ple del Consell és aconseguir una gestió més eficient del sistema sanitari i “adequar els recursos humans a les necessitats de la població”, així com aconseguir major estabilitat laboral per als professionals.

El PORH constitueix la principal eina per a gestionar els seus recursos humans amb la finalitat d’aconseguir els objectius assistencials i per a això es dota d’instruments i criteris per a fer-ho, i es preocupa alhora per avançar en la millora de les condicions dels seus treballadors.

Entre altres instruments, contempla els criteris per a establir els plans anuals de gestió del mateix PORH, els de formació del personal, els descriptors de posats tipus i els quadres de comandament de direcció de recursos humans per als Departaments de Salut.

Publicitat